Къща за гости

ОФЕРТА №:36073 Публикувана:16.01.2024
Прегледи: 3536

Цена 285,000 EUR

ЕКСКЛУЗИВНО и рядко срещано предложение за продажба на Бизнес имот с годишна възвращаемост 20%, а именно къща за гости „При Чорбаджийката“ в град Калофер. Имота е разположен в центъра, в подножието на връх Ботев.


Разположението на града в подножието на Стара планина, в близост до Национален парк Централен Балкан, в който се намира връх Ботев, резерват Джендема и Райското пръскало го прави изключително търсено място от ТУРИСТИ ЦЕЛОГОДИШНО. Районът привлича ценители на българските природа, забележителности и обичаи със своите екопътеки множество музеи, паметници, гробници, манастири, традиционни кукерски представления. Едно от най-атрактивните събития, обединяващо мъжете от целия град, е хвърлянето на кръста в ледените води на Тунджа на Богоявление и последващото го „мъжко хоро“, което също се играе в реката. От средата на месец май на туристите се предлага участие в розобер, посрещане на Празника на розата, както и разходка в розоварна, дегустация на розово сладко, сироп и ракия от рози.


Имотът се състои от:

 

 

  • Къща, състояща се от три етажа и нова пристройка с напълно обзаведени стаи и санитарни помещения за до 20 гости, разположени на всеки етаж + мансарден етаж /апартамент.

 

  • Механа с камина за 20 гости и напълно оборудвана кухня с всичко необходимо за изхранване както на гостите, настанени в къщата, така и за гости от града; 

 

  • Допълнителни пристройки за удобството, както на обслужващия персонал, така и за гостите, а именно:

 

-Навес на двора с барбекю;

 

-Чердак с панорамна гледка към връх Ботев, Райското пръскало и Монумента на Ботев;

 

-Склад за съхранение на продукти;

 

-Склад за съхранение на дърва;

 

-Склад за съхранение на пилети;


Къщата е със сменени ел и вик инсталации, соларна система за топла вода. Отоплението е на парно с пилети, камина, конвектори и климатици.


Висок зид огражда имота. Дворът е озеленен с трева, цветя, храсти, дървета, снабден и с атракции като  стара каменна чешма и други странни предмети.


Къщата за гости работи активно от 15 години, с добре развита клиентска база, профил с история и висока оценка в Booking и редовни гости. В къщата отсядат известни личности и чужденци привлечени от магията на града и забележителностите на района.


За последната година, от която сме извлекли данни за възвращаемостта от 20% на годишна база, къщата не е предлагала изхранване на гостите си.


Предвид данни от предходни години, когато Механата, освен закуска за гостите на къщата е работила активно с целодневно меню за туристите на града оборота, съответно и печалбата са били значително по-рентабилни.


Освен доходоносен бизнес, къщата е УДОБНА И ПРЕКРАСНА за живеене, което разширява възможностите и потенциала и – лично ползване, продължаване на дейността или т.н. хибридно ползване – съчетание на двете опции.


РЗП – 325 кв.м.


ДВОР – 480 кв.м.

Допълнителна информация

Име на компания: "СТей Мениджмънт" ЕООД

За контакт


EMAIL
+359896616841
Съобщение

Новини

Проф. д.ик.н. Петър...

на 30.05.2019

По време на днешното 38-мо редовно общо събрание на...

Ръстът в цените на...

на 19.04.2019

Наблюдава се лек спад в обема на сделките в сектора на...

Българинът трябва да се...

на 18.04.2019

Един от най-успешните мениджъри в световен мащаб –...

Клиентите на ИПС 7 за...

на 30.01.2019

В последните години монтирането на проследяващи...

"Идео Груп" за...

на 17.01.2019

През последните години все по-популярни, особено сред...

Ирина Белчева- една от...

на 14.01.2019

Мисис България, Бизнес Дама, Енергиен експерт, Инженер,...

KPD.BG- бизнес порталът за...

на 10.01.2019

Хиляди обяви и десетки нови потребители всеки ден....

"ИПС 7"- спокойствие и...

на 04.01.2019

Празниците минаха, а с това интереса към предлаганите...

Виж всички