„Автосвят“ инвестира в шоурум в Плевен

17.11.2016г.
„Автосвят“ инвестира в шоурум в Плевен

Има проект, по който в град Плевен ще се изградят шоурум и сервиз на трите марки „Опел“, „Мазда“ и „Сузуки“. Инвеститор е  вносителят на автомобили „Автосвят“ , а инвестицията е на стойност 2 млн. лв.

 Разположението на сградата ще бъде на изхода на София в близост до Лозаро-винарския техникум на ул. „Цар Самуил“. Строителството на новата сграда би трябвало да приключи до края на февруари 2017г. Проектен мениджър е Трифон Трифонов, управител на „София естейтс“. Той уточнява, че изпълнител на грубия строеж ще бъде плевенската фирма „Станеви груп“. Сградата ще е с площ 8.2 дка в ж.к. „Сторгозия“ и ще е триобемна, с разгърната площ около 1500кв.м. Имота е разделен на три отделни шоурума за трите марки. Ще има отделен сервиз с приемно помещение и офиси.

През 2006г. „Автосвят“ и „Автосвят Моторс“ имат реализирана инвестиция в град Русе, а в Плевен ще се  осъществи поредната им инвестиция. Общия размер на вложенията достига 7 млн. лв.

Основната дейност на „Автосвят“ ООД е търговия с автомобилни части и масла за лекотоварни автомобили. Днес те са специализирани в продажбите на трите марки „Мазда“, „Опел“ и „Сузуки“. От 2006 г. до  този момент фирмата е вносител на “Опел“  от 2014 г. е дилър на „Мазда“, а малко по-късно започва да внася и автомобилите на „Сузуки“.

Коментари: 0

Коментари