Посетете новия портал за покупко-продажба на машини и съоръжения, като натиснете тук.

KPD.bg

6 грешки на собствениците на бизнес, които пречат на развитието

Bookmark and Share Принтирай Изпрати на приятел
A A
6 грешки на собствениците на бизнес, които пречат на развитието

Всеки, който управлява бизнес търси начини да привлече повече клиенти и да увеличи печалбата си. За съжаление много малко от предприемачите успяват да постигнат тези цели. Истината е, че това може да бъде е следствие на неправилно позициониране на пазара. А, това неминуемо води до много по-ниски продажби и по-малко клиенти.

Ето и няколко съвета, които биха могли да Ви помогнат:

1. Твърде много говорите за себе си – истината е, че клиента не иска да слуша за предимствата на Вашия продукт. Товам което иска да знае е как тези предимства ще решат проблема му.

2. Не се отличавате от конкуренцията – ако не се отличавате с нищо от конкурентите, които предлагат същия продукт или услуга, то как си гарантирате, че клиента ще избере именно Вас. Всеки от нас търси решение на определен проблем в Google и ако Вашата компания не се отличава с нищо, то е нормално потока от клиенти да бъде по-нисък.

3. Не достатъчно ясен маркетинг – ако объркате клиента с маркетинговото си послание не очаквайте той да се превърне в клиент. Посланието Ви трябва да бъде ясно и точно, представяйки Ви в най-добрата светлина.

4. Не се фокусирате над определена група – твърдението, че ако се отворите към всички ще привлечете повече клиенти е напълно грешно. Това, което върши работа за един не е подходящо за друг. Определете си целева група и насочете усилията си към тях.

5. Конкурирате се по цена – клиентите не винаги избират най-ниската цена. Освен това винаги ще има някой, предлагащ по-ниска цена за същата услуга.

6. Взимате твърде малко – много компании определят изключително ниски цени, макар че не печелят достатъчно. Не подценявайте работата си и се отървете от страха, че клиентите ще Ви напуснат ако повишите цените.

Коментари: 0

Коментари

Сектори

Търси

Новини

5-те най-големи фалита в...

на 15.09.2017

Koмпaниитe в Бългapия, oбявeни в нecъcтoятeлнocт, ca...

Логистична компания строи...

на 05.09.2017

Meждyнapoднaтa лoгиcтичнa ĸoмпaния саrgо раrtnеr...

Анализи

Стратегия за продажба на бизнеса, част III

на 06.07.2013

След това нещата се поемат от тактиката. Тя трябва да ...

Стратегия за продажба на бизнеса , част II

на 30.06.2013

Друг елемент от стратегията за продажба на бизнеса е...Валутни курсове

1.8346
USD
2.2940
GBP
1.8310
CHF
1.9558
EUR
Източник: BNB

Времето

3 °C Измерено в 03:30
Ясно време
Вятър: посока Юг, скорост 4 км/ч
Влажност на въздуха 87%
Източник: wunderground.com