Германска компания готова на инвестира 15 млн. евро у нас

13.08.2015г.
Германска компания готова на инвестира 15 млн. евро у нас

Германската компания за опаковъчни машини „Мултивак" е готова да инвестира 15 млн. евро за изграждане на нова производствена база в България. Това е станало ясно по време на среща на икономическия министър Божидар Лукарски с представители на компанията, съобщават от министерството.

Понастоящем „Мултивак" има предприятие в България с 35 работника за сервиз и производство. Компанията планира нова инвестиция в размер на 15 млн. евро за периода 2015-2018 г. за изграждане на производствена мощност за части и модули за машини в България. Намеренията са за разкриване на още 70 работни места за висококвалифицирани специалисти. За локация на инвестицията компанията се е спряла на Индустриална зона Божурище.

На срещата с Лукарски от „Мултивак" са представили намеренията си и са били обсъдени възможностите за получаване на подкрепа от българските институции при реализиране на инвестицията. Министърът е заявил, че лично ще се ангажира със съдействие за реализиране на проекта.

„Мултивак" е семейна фирма със 75 дъщерни компании по света, доставя в над 140 държави, има 7 фабрики и 150 000 продадени автоматични опаковъчни машини по света. В групата „Мултивак" работят над 4600 служители в цял свят, а 1500 от тях са базирани в централата във Волфертшвенден, Германия.

Коментари: 0

Коментари