Продава се разработен нишов онлайн бизнес

ОФЕРТА №:36574 Публикувана:03.04.2024
Прегледи: 612

Цена По договаряне

Продавам разработен нишов бизнес с разпознаваем бранд TERRA CAELIwww.terracaeli.com

До края на м. Март магазинът работи и приема поръчки. След това прекратява дейност и сайта остава единствено каталожен.


Бизнесът съществува от 2017г., но се налага да се разделя с него и искам да го предам на човек или компания, които наистина имат хъс и желание за развитие. Специфичен е, затова имам няколко варианта за продажба, както и съм отворена към всякакви други разбивки и предложения. Описвам накратно как през годините е оперирал бизнеса. Всичко, което се предлага в магазина е лично производство – затворен кръг. Не се шият серии, които да се поддържат в наличност, а се изработва при пристигнала поръчка. Така има възможност да не се държат големи количества на склад и да се експериментира с платовете и материалите, които има в наличност – ако нещо не върви, по най-бързия начин се преобразува в нов модел и така, докато не се стигне до продаваем продукт. Остават единични бройки единствено при мострени бройки за снимки, замяна или връщане. От замяна и връщане, те обикновено се продават при поръчка на същия артикул и размер.


1 Вариант
– целия бизнес с или без прехвърляне на дружеството, което включва:


-онлайн магазин -  www.terracaeli.com
Отлични позиции в Google по основни ключови думи – за голяма част от тях позицията е първа, тъй като продуктът е уникален и няма конкуренция (пример: еднакви ризи за баща и син), за други позицията е 2 или 3. Всичко може да се провери с правилния инструмент.
Магазинът е готов за превод и излизане на международен пазар (това беше и основната причина на 12.02.2024 да мигрираме към Wordpress от Shopiko, нямах идея, че ще се наложи прекратяване на дейността, но това беше планът).


-много добре разработена Фейсбук страница със 72К реални последователи, редовни клиенти и състояща се само от таргетираната аудотирия – семейни жени с деца, но има и малък % мъже. Отлично захранен Fb Pixel.


-неразработен Instagram профил, в който има потенциал, но по него трябва да се работи


-регистрирана в Патентно ведомство търговска марка TERRA CAELI – вече смея да твърдя, че е доста разпознаваема и с отлична репутация


-Свързан GA4, където могат да се анализират резултати от предходни години


-Etsy магазин – www.terracaeli.etsy.com (доколкото се запознах прехвърлянето му към друга фирма не е възможно, затова той влиза в общата цена само при вариант с прехвърляне на дружеството, тогава не би имало проблем)


Това е дигиталната част от бизнеса.


В този вариант включвам и всичко останало:


-производствената база включва техника на стойност около 10 000лв (11 шевни машини – 4 оверлога, 5 прави машини, 1 покривна, 1 илична; термопреса за трансферен печат; гладачни маси и ютии; ръчни ножици 6 броя; електрическа ножица), кроялна маса приблизително 3х1.80м; спомагателни материали за всички модели, които се предлагат; платове на стойност около 20 000лв ; кройки и тънкости за всички модели – това е най-основно, всички дребни спомагателни материали също влизат в цената, но са твърде много за подробно описание.


-връзка с всички доставчици на материали, платове, опаковки, куриерски фирми (ангажиране за продължаване на преференциалните цени, там, където е имало такива)


-единични бройки различни размери и модели дрехи, останали от замяна или връщане (непродаваемите са качени в категория OUTLET на символични цени, а продаваемите, които и към момента се използват са около 400 - 500бр)


-
офис техника, подпомагаща обработката на поръчките – етикетен принтер + 1 кашон консумативи към него; лазерен принтер HP


ЦЕНА: 50 000лв


Вариант 2 – само за дигиталната част, без производствена база – сайт + социални мрежи


Добавям го като вариант, тъй като това е лесен начин за опериране и работа. Би бил добър вариант за фирма в шивашкия бранш, която няма време и нерви за развиване на бранд, да разшири дейността си с готов изграден такъв. Полезно би било и за наливане на други, нови продукти, чиито идеален клиент би съвпаднал с изградената вече аудотия главно от жени, семейни и с деца (най-общо казано) – например детски играчки. При достатъчно креативна мисъл и добро управление, аудиторията във Фейсбук страницата и магазинът могат да се използват отново за еднакви облекла, но например асортимента да не е същия или поне да не е толкова голям. Могат да се шият на ишлеме готови серии, да се зареждат рокли Мама и Аз от доставчик например или всеки друг вариант, който би бил подходящ.


ЦЕНА: 25 000лв

 

Вариант 3 - Оставам отворена и за друг тип сделка – прехвърляне на онлайн  магазина + социални мрежи, като с тях да вървят заедно само определени колекции, не всичко, което в момента се поддържа като асортимент. Могат да се вземат част от колекциите, които са наистина уникални, без аналог и представляват по-голямата част от приходите. Реално при добро управление и познания в дигиталния маркетинг, само две колекции (Коледна и с Фолклорни мотиви) биха могли съвсем успешно да докарват доста приличен доход. Пример:  може да се вземе коледна колекция с целия ноу хау, останали бройки от минали години, платове за изработка, кройки и цялата необходима информация за производството им. Може да се дадат за изработка на ишлеме или сезонно да се дават на малки ателиета. А за асортимент може да се ползва дропшипинг модел, който не изисква големи вложения. Всеки има различни идеи и възможности, и отчитам този факт.


ЦЕНАТА в този вариант, логично, ще е по договаряне според конректния случай


В случай, че има интерес към целия бизнес + производствена база, важно е да отбележа, че всички приходи са генерирани с персонал от само 3ма души – две шивачки и един крояч.


Отворена съм и за друг тип сделка, тъй като вариантите са много.


И НАКРАЯ - Основния въпрос, който предполагам вълнува всеки– ЗАЩО продавам толкова добре разработен бизнес с вложени огромни количества труд, време и усилия? Истината е, че изобщо не ми се иска, но поради лични причини се налага. През последните две години вниманието ми беше изцяло отклонено и обстоятелствата налагаха бизнесът да бъде оставен на самотек. Съответно това се отрази и на продажбите. През двете години бях с надежда и намерение, че въпросните лични причини ще изчезнат и ще имам възможност да работя усилено и да вдигна всичко на крака. Че ще може да фукнционира както, когато беше в пиковия си период. Затова и още януари тази година се заех с миграция на сайта и изкарването му на международен пазар. Но случка от февруари тази година тотално изключи варианта да отделя каквото и да е време и просто нямам възможност да продължа нито с управление, нито с пряка работа, нито с финанси за инвестиция. Накратко – това е причината да се разделя с дълго граден семеен бранд, който както сте видяли има голям потенциал.


При интерес, ще изпратя и по-подробна информация в цифри – обороти от Etsy магазина през последните години, имам ОПР и баланс за 2021 и 2022, за 2023 все още не е готов отчета. Каквато друга информация ви е необходима, мога да изпратя (никога не съм продавала бизнес, не съм и наясно какво точно е важно в случая да предоставя, така че при поискване ще дам необходимото инфо). Можете да се свържете с мен на имейл [email protected]

Допълнителна информация

Уебсайт: www.terracaeli.com

За контакт


EMAIL
0893274332
Съобщение

Новини

Проф. д.ик.н. Петър...

на 30.05.2019

По време на днешното 38-мо редовно общо събрание на...

Ръстът в цените на...

на 19.04.2019

Наблюдава се лек спад в обема на сделките в сектора на...

Българинът трябва да се...

на 18.04.2019

Един от най-успешните мениджъри в световен мащаб –...

Клиентите на ИПС 7 за...

на 30.01.2019

В последните години монтирането на проследяващи...

"Идео Груп" за...

на 17.01.2019

През последните години все по-популярни, особено сред...

Ирина Белчева- една от...

на 14.01.2019

Мисис България, Бизнес Дама, Енергиен експерт, Инженер,...

KPD.BG- бизнес порталът за...

на 10.01.2019

Хиляди обяви и десетки нови потребители всеки ден....

"ИПС 7"- спокойствие и...

на 04.01.2019

Празниците минаха, а с това интереса към предлаганите...

Виж всички