Продава се бизнес - работещ хранителен магазин

ОФЕРТА №:35891 Публикувана:29.12.2023
Прегледи: 1884

Цена 58,500 BGN

Продавам работещ бизнес - голям хранителен магазин с търговско и техническо оборудване. Разполага с разрешителни за търговия с хранителни и нехранителни продукти, издадено от Областната дирекция на БАБХ – Пловдив, разрешително за търговия с цигари и тютюневи изделия, издадено от Агенция „Митници“ – Пловдив. При желание от страна на купувача, сделката може да включва и покупка на фирмата, на която е регистриран обекта, за да не се налага преиздаване на разрешителни. Фирмата е с изцяло платени задължения.


Има подписан договор за наем за 2 години с изключително коректен и разбран наемодател. Наемът е в размер на 715 лв. Има допълнителен абонамент към СОТ. Магазинът е в кв. „Мараша“, гр. Пловдив, до Университета по хранителни технологии, Централна кооперативна банка и „Басейнова дирекция“, с лице към улица „Янко Сакъзов“ 48, между фризьорски салон и магазин за електронни цигари. Пред обекта има спирка на градски транспорт с обслужващи линии 17/37. Фасадата на магазина е  облицована с дървена ламперия и върху нея е поставен правен по поръчка външен щанд от масивно дърво, третиран със специални масла против слънце, дъжд и прах. Както бихте се уверили на място, щандът е така изграден, че не застъпва земята, т.е. не се налага заплащането на тротоарно право. Щандът е изграден да побира шест интериорни дървени касетки, също правени по поръчка. В другия край на витрината е изградена малка масичка от дърво тип бар плот, с два градински стола, за да имат клиентите възможност да консумират кафе или фреш на място. Осветлението е енергоспестяващо с интериорни крушки с топла светлина. Също така са монтирани два регулируеми външни сенника, които предпазват от слънце, дъжд и леки снеговалежи.  Помещението е приблизително 98 кв.м. като частта, обособена като магазин, е около 60 кв.м. В дъното има  ролетна врата, която води до второ помещение на същото ниво /около 25 кв.м./, което се използва за склад. Помещението разполага със собствен санитарен възел с възможност за монтиране на душ. В предната част, зад барплота и завесата, има сервизно помещение, което е оборудвано с две мивки, едната от които с проточен бойлер и топла вода. Освен това има плот и обособено място за преобличане, закачане, съхранение на дрехи. Друг плюс на помещението е, че статутът му е на „кафе-аперитив“, т.е. на място биха могли да се приготвят и сервират различни напитки, сандвичи и храни.


Магазинът е специализиран в продажбата на биохрани и качествени продукти с доказан произход от малки фермерски марки и дребни стопанства из цялата страна. Чисти меса и колбаси, ръчно точени кашкавали, продукти с добавен трюфел както и най-различни деликатеси. Предлагаме и продоволствия от по-разпознаваемите марки, макар че по-голямата част от клиентската маса на магазина залага на качеството. Има огромно разнообразие от биосокове както и различни други биопродукти. Всякакви стоки от първа необходимост /сол, захар, перилни препарати, подправки, хляб, газирани напитки, натурални сокове, захарни изделия, ядки/. Предлагаме три различни марки кафе /Costa, Rossini, 3 bourbons/ всяко с отделна машина. Обектът разполага и с каферобот „Нескафе“, с възможност за приготвяне на 16 различни напитки. Всички машини са с консумативи за минимум няколко седмици. Обектът разполага със собствена професионална фреш машина, която има възможност да приготвя сок от: портокал, грейпфрут, лимон, мандарина, лайм, нар. Кафероботът и фрешмашината са поставени върху специална подсилена масичка, за да може клиентът да наблюдава процеса по сокоизстискване. Под масичката е разположена  готова инсталация за професионална кафемашина.  Плод зеленчуковият сектор е с възможност за излагане на над 50 различни вида стока. Рафтовете са оборудвани с огледала, което придава усещане за по-голямо пространство и свежест, както и със специални етикети тип черна дъска, за максимална естетика и пестене на време. Стените зад секциите с плод-зеленчук са декорирани с висок клас изкуствена трева /40мм/, което допълнително разчупва зоната и всява настроение у клиентите. Осветлението в сектора е решено с три интериорни лампи с мека светлина. Всички стени са декорирани с висок клас меки тапети /тих тухла/. Под бара са изградени допълнителни рафтове за съхранение на стока, вещи, техника. Чисто нов, инверторен и енергоспестяващ климатик AUX 24 в основното помещение. Всички мебели и рафтове са сглобявани по поръчка, за да се напаснат по всеки ъгъл на помещението като по този начин не се губи търговска площ, а магазинът изглежда широк и просторен. Поръчков дървен щанд за вино с брандирано името на магазина върху него.

В склада се намират 3 допълнителни хладилни витрини, две хоризонтални и една вертикална, няколко големи дървени етажерки и рафтове, които могат да се обособят и използват без никакви проблеми.

Магазинът се продава заедно с работеща Фейсбук страница си, която се поддържа ежедневно. Често получаваме поръчки от други градове през страницата, най-често София и Варна, а продуктите изпращаме с куриер. Отзивите на клиентите може да намерите из публикациите от страницата ни. Наскоро вестник „Телеграф“ публикува статия относно магазина и акцентите в него. Поддръжката на Фейсбук страницата може да продължи при допълнителна уговорка с нашия специалист по дигитален маркетинг.

Цената включва абсолютно всичко находящо се в основното помещение и склада, включително и стоката. Част от търговското оборудване изброявам по-надолу, останалото може да се види на място.


Климатик АUX 24

3 вертикални хладилни витрини, с две врати
1 вертикална хладилна витрина, с една врата
2 хоризонтални хладилни витрини /т.нар. салатени/

Професионална автоматична фрешмашина

Над 20бр. рафтове и етажерки от висококачествено австрийско ПДЧ
4бр. метални рафтове

Накратко за мен и моята мечта - магазин Амброзия. От малък не можех да скрия любовта си към истинското, естественото, природата и даровете, с които ни обсипва. В последствие започнах да търгувам с плодове и зеленчуци в промишлени количества, най-често за външен пазар. И макар работата да ми беше приятна, винаги у мен оставаше едно чувство на незавършеност и неизпълнен ангажимент. Все се чудих защо всичко, което извличаме от нашата земя, се продава на тройна цена по западните витрини, а нашите са пълни с нискокачествен внос. И така до деня, в който се реших да намеря подходящо помещение и да направя собствен магазин, където ще имам възможността да съчетая контактите си с най-различни български производители и желанието на обикновения човек да намира нормална и чиста храна на няколко крачки от дома си. За жалост се налага да се грижа за мой близък,  поради това не разполагам с физическото време, което пълният потенциал и капацитет на магазина изискват. Много бих се радвал, човекът след мен да оцени труда и желанието, вложени във всяко ъгълче и да продължи със същата мотивация и любов. Тъй като част от доставчиците, с които работя са ексклузивни, т.е. продават само и единствено на мен, поемам ангажимент при евентуален интерес от страна на купувача да запазя търговската практика и съответния доставчик да продължи да обслужва магазина. Важи за всички доставчици, с които работя..

 

 

 

Допълнителна информация

Брой служители: 1 Включено оборудване: Хладилни витрини, рафтове, етажерки, климатик Включена стока: Всичко находящо се в магазина и склада

За контакт


EMAIL
0877300656
Съобщение

Новини

Проф. д.ик.н. Петър...

на 30.05.2019

По време на днешното 38-мо редовно общо събрание на...

Ръстът в цените на...

на 19.04.2019

Наблюдава се лек спад в обема на сделките в сектора на...

Българинът трябва да се...

на 18.04.2019

Един от най-успешните мениджъри в световен мащаб –...

Клиентите на ИПС 7 за...

на 30.01.2019

В последните години монтирането на проследяващи...

"Идео Груп" за...

на 17.01.2019

През последните години все по-популярни, особено сред...

Ирина Белчева- една от...

на 14.01.2019

Мисис България, Бизнес Дама, Енергиен експерт, Инженер,...

KPD.BG- бизнес порталът за...

на 10.01.2019

Хиляди обяви и десетки нови потребители всеки ден....

"ИПС 7"- спокойствие и...

на 04.01.2019

Празниците минаха, а с това интереса към предлаганите...

Виж всички