Продава се работещ онлайн магазин за бижута с история

ОФЕРТА №:34251 Публикувана:07.03.2023
Обновена на: 27.02.2024
Прегледи: 1660

Цена По договаряне

Продава се разработен онлайн магазин за бижута в ниския ценови клас, който активно продава в продължение на години.

 

Магазинът е създаден през вече далечната 2015та години като още тогава е замислен с идеята основно да продава продукти, чрез класиране в търсачката Google и без разходи за реклама. Така функционира и до днес като един вид пасивен доход.

 

Чрез активна on page и off page seo оптимизация, през годините сайта докарваше по около 150-200 посещения на ден органичен трафик от Гугъл (таргетирани клиенти, които търсят да закупят бижута, подобни на пледлаганите в сайта). От 2017та година до сега по сайта не е правено почти нищо ново, което логично доведе до спад на органичните посещения и в момента са средно около 50 дневно. Разбира се в периоди, когато се търсят повече бижута се засилват. Към сайта има около 170 закупени линка от медийни сайтове с цел засилване авторитета на домейна, както и блог с 55 уникални статии.

 

През септември 2022г. е направен анализ на конкуренцията в нишата, що се отнася до класиране в търсачките, от който е видно, че със сравнително ограничен бюджет е възможно доста бързо да се възвърнат позиции по основни ключови думи. Поръчани са нови статии за блога, както и са направени нови SEO оптимизирани подкатегории в зависимост от наличните продукти и данните за търсене в мрежата (извлечени от ahrefs). Беше започнат и нов линк билдинг - заплатени и публикувани 5 статии в други сайтове, но поради причини, които ще посоча по-долу, работата беше спряна.

 

Социалните мрежи на сайта може да се каже, че са почти неизползвани. Там има огромен потенциал, но тъй като беше планиран за пасивен доход без разходи за реклама/без време/усилия и ресурси за развитие, там аудитории не са експлоатирани с изключение на последните 2-3 месеца. Пуснати са тестови реклами към края на 2022-та и началото на 2023-ра година с минимален бюджет (5-10$ дневно). Рекламите не са пускани от маркетинг специалист. Става въпрос за каталогова реклама (показва всички продукти на бял фон), без особена оптимизация, общо взето най-лесната реклама, която може да се стартира. Въпреки това кампанията показа горе-долу стабилни резултати със средна цена за продажба около 5$ и това за период около 3 месеца.

 

Притежава фейсбук страница, но не особено развита. Няма инстаграм профил и тик-ток профил.

 

Стоката в сайта е вече на привършване, така че сайта се продава без стоката.

 

Тъй като онлайн магазина е част от група с други магазини от нашето портфолио през годините са изпратени десетки хиляди флаери/брошури с кодове за отстъпки при повторна поръчка. 

 

Технически сайтът се задвижва от стара версия на Opencart 1.5.5.1. Има доста модули и разни доработки. Като цифри през годините има над 4000 поръчки като над 90% от тях са от Гугъл. Има си удобна мобилна версия и всичко необходимо, за да купуват клиентите.

Работи и продава постоянно!

 

Причината за продажбата е, че притежаваме доста голямо портфолио от онлайн магазини, а нямаме достатъчен капацитет да администрираме всички тях, за това сме решили да приоритизираме.

 

Пасивно сайтът ни носи пари, тъй като разходите за обработка на поръчки и други са общи с останалите ни магазини, но ни трябват свежи средства за да засилим складовите си наличности в другите ни магазини. Обявата е добра за хора с няколко онлайн магазина, които искат да разширят портфолиото си или за такива, които искат да започнат нов бизнес, но не от нулата, а с готов, продаващ сайт. 

 

И в двата случая няма какво да се лъжем, за да се увеличат доходите е необходимо да се положат усилия. Или в план SEO за повече органичен трафик или като по-бърз вариант - пускане на реклами в социалните мрежи. Аз сам се убедих, че за съжаление през годините сме пропуснали доста продажби като не сме развивали тези канали активно. 

 

Тъй като извършваме регулярен внос за другите ни магазини, в случай че потенциалния купувач желае, можем да му внесем и продадем стока с ДДС фактура, ако не може да си намери друг доставчик на бижута и нашите цени го устройват.

 

Моля да се свързвате с мен за всякакви въпроси на посочения мейл или вайбър, гледам да отговарям бързо.

 

Не мога да говоря постоянно по телефона, затова предпочитам тези канала на комуникация, където мога да изпратя снимки, документи и т.н.

Продава се без стоката.

Допълнителна информация

Брой служители: 1 Година на основаване: 01.01.2015 Годишна печалба: 7,000 BGN Уебсайт: tvoetobiju.com Име на компания: TvoetoBiju.com

За контакт


EMAIL
0893636345
Съобщение

Новини

Проф. д.ик.н. Петър...

на 30.05.2019

По време на днешното 38-мо редовно общо събрание на...

Ръстът в цените на...

на 19.04.2019

Наблюдава се лек спад в обема на сделките в сектора на...

Българинът трябва да се...

на 18.04.2019

Един от най-успешните мениджъри в световен мащаб –...

Клиентите на ИПС 7 за...

на 30.01.2019

В последните години монтирането на проследяващи...

"Идео Груп" за...

на 17.01.2019

През последните години все по-популярни, особено сред...

Ирина Белчева- една от...

на 14.01.2019

Мисис България, Бизнес Дама, Енергиен експерт, Инженер,...

KPD.BG- бизнес порталът за...

на 10.01.2019

Хиляди обяви и десетки нови потребители всеки ден....

"ИПС 7"- спокойствие и...

на 04.01.2019

Празниците минаха, а с това интереса към предлаганите...

Виж всички