Посетете новия портал за покупко-продажба на машини и съоръжения, като натиснете тук.

Eксклузивният дистрибутор за България на Little Green Radicals продава бизнеса си

Bookmark and Share Принтирай Изпрати на приятел
A A
Оферта №:33703
KPD.BG - Eксклузивният дистрибутор за България на Little Green Radicals продава бизнеса си KPD.BG - Eксклузивният дистрибутор за България на Little Green Radicals продава бизнеса си

Информация за контакти:

Цена: 37,164 BGN
Публикувана на: 18.11.2022 Обновена на: 27.02.2023 Прегледи: 3196 Сектор: Търговия Местоположение: Цялата страна Тип на офертата: Продавам бизнес Уеб сайт: bushbaby.bg Име на фирма: Бушбейби ЕООД

Допълнителна информация

Брой служители: 0 Година на основаване: 15.07.2020 Включена стока: бебешки и детски дрехи от органичен памук

Описание

Онлайн магазинът https://bushbaby.bg/, ексклузивен дистрибутор за България на марката Little Green Radicals, се продава. Магазинът поддържа уникален асортимент от внимателно подбрани бебешки и детски дрехи със сертфициран органичен произход. Основната част от продуктите носи британската марка LGR, а разнообразните категории са подкрепени от още 2 марки с отношение към детското здраве – Pitigaïa и Leela Cotton.

Благодарение на био суровините, които са основна характеристика на колекциите, https://bushbaby.bg/ отговаря на специфичните нужди на бебета и деца с раздразнителна кожа и атопичен дерматит.

Дрехите с марка Little Green Radicals са:

·        изработени от 100% органичен памук

·        оцветени с безвредни сертифицирани бои

·        с детски принтове и апликации, без да са натрапчиво шарени

·       стилни, могат да бъдат облечени за повод, сред природата или просто за удобство вкъщи

·       лесни за обличане – копчетата винаги са на подходящото място

·      толкова качествени, че да се предават от дете на дете.

Органичният памук е отгледан без пестициди и химикали, което е от съществено значение за чистотата на материята. Целият процес на дрехите е GOTS сертифициран (Global Organic Textile Standards/ Глобален органичен текстилен стандарт) – от производството на памука, оцветяването на дрехите и тяхното изработване, склада, превоза и т.н. GOTS сертификатът регулира всичко, което може да попадне в продукта - вредни химикали като PVC, тежки химикали като олово и формалдехид, никел, често използван при тик-так копчетата.

Little Green Radicals носят сертификата за Справедлива търговия - хората, които участват в производството на дрехата са справедливо възнаградени и не е използван евтин детски или женски труд.

Отношението към природата марка показва и с опаковката на дрехите. Всички са в компостируеми пликове, за да се намали употребата на пластмаса.

В условия на повишаващо се пазарно търсене на продукти за бебета и деца с доказано качество, екипът на https://bushbaby.bg/ предлага възможност да поемете щафетата и да развиете бизнес идея с потенциал, без да започвате от нула. Изградените бизнес взаимоотношение, утвърдените практики, свързани с онлайн търговията и нейното популяризиране, както и администрирането на всички процеси са стабилна база с осигурено темпо за дългосрочен растеж.

 

Бизнес с изградени процеси

Little Green Radicals идва на българския пазар през 2022 г. чрез онлайн магазина https://bushbaby.bg/. По този начин улеснява българските потребители с внимателна селекция, изключително детайлно и коректно описание на всеки артикул и бърза локална доставка.

Бизнесът стартира в резултат на лична история, която очертава безспорна пазарна нужда от доказано чисти от химикали бебешки и детски дрехи. Дизайнът и естетичният замисъл на всяка от дрехите се оказва добавена ценност и допринася за бързо нарастващите интерес и разпознаваемост.

Онлайн магазинът https://bushbaby.bg/ е работеща платформа с висок процент лоялни потребители. Поради спецификите на продуктите и принадлежността им към сегмент над масовия, те се ползват с висока степен на доверие. Подборът на артикули е изцяло канализиран и регулиран спрямо нуждите и очакванията на българските потребители.

Благодарение на установените практики за персонализиране на продажбите и подчертаното лично отношение и внимание към всеки клиент имаме база за качествена оценка на поведението на аудиторията. В контекста на това, продажбите са  с висока степен на предвидимост.

Бизнесът има потенциал за бързо разрастване поради следните характеристики:

1.      Платформата, на която е позициониран онлайн магазина, е cloudcart. Тя осигурява цялостен процес на обгрижване с наличностите и автоматизиране на процесите за анализ - от въвеждането на артикулите, обединяването им в колекции, маркетинг инструменти, обработване на поръчките, плащания (има интегриран виртуален POS терминал, пратките с наложен платеж се приключват автоматично). Интегриран е със системата на Спиди.

Клиентите определят онлайн магазина като много лесен и приятен за пазаруване.

2.     Магазинът е интегриран с Фейсбук и Инстаграм, като продажбата на артикулите се осъществява през сайта. Това съчетание на маркетингови и продажбени инструменти е изключително полезно и в подкрепа на активната онлайн търговия.

Последователите на Фейсбук страницата са 1.6 K в Инстаграм са 845. Ръстът им е органичен.

3.     Счетоводна фирма с доказан опит осигурява дейностите и консултира процесите.

4.     Little Green Radicals осигуряват снимките и детайлното описание на продуктите. Копирайтър превежда и адаптира текста на български, съдейства при поддържане на блога. Възможно е и цялостно поемане на поддръжката на Фейсбук и Инстаграм страниците.

 Перспективи за развитие

1.    Увеличаване на пазарния дял

България

Като основен и единствен дистрибутор на Little Green Radicals за България, Бушбейби ЕООД гарантира, че направените инвестиции за разпознаваемост на марката водят до увеличаване  на собствения пазарен дял.

Увеличаване на продажбите в България чрез:

·       работа с инфлуенсъри

·      увеличаване на процентът organic search в гугъл чрез регулярни статии

·       участие в различни събития – базари, работилнички, събития за родители

·       консигнация

Идеи за съвместни проекти могат да бъдат предоставени на етап преговори.

Европа

Разширяването на пазара и изпращането на пратки в чужбина е набелязана следваща перспектива за развитие. Bushbaby.bg има клиенти, които пазаруват от чужбина и адресират пратката до роднини в България. Има и запитвания от чужбина за изпращане на пратки директно до там. След проучване, фирмата се спря на потенциален бизнес партньор за фулфилмънт и доставки в 9 държави в Европа.

2.   Увеличаване на портфолиото от продукти

Бушбейби ЕООД има регистрация в международна онлайн платформа за клиенти на едро, която предлага директно купуване на продукти от производителя. В нея може да се филтрира по сертфикатите, които притежава продукта.

В стартова фаза са и няколко договорености за съвместна работа с български творци.

Още идеи за съвместни проекти мога да споделя на етап преговори.

 

При интерес към бизнес предложението и повече информация за него, моля, свързете се с мен на тел. 0879660451 или email [email protected]

 

С уважение,

Теодора Иванова