Посетете новия портал за покупко-продажба на машини и съоръжения, като натиснете тук.

Продава се онлайн магазин за бебешки и детски дрехи от органичен памук

Bookmark and Share Принтирай Изпрати на приятел
A A
Оферта №:33703
KPD.BG - Продава се онлайн магазин за бебешки и детски дрехи от органичен памук KPD.BG - Продава се онлайн магазин за бебешки и детски дрехи от органичен памук

Информация за контакти:

 • Цена: По договаряне
Публикувана на: 18.11.2022 Обновена на: 21.11.2022 Прегледи: 996 Сектор: Търговия Местоположение: Цялата страна Тип на офертата: Продавам бизнес Уеб сайт: bushbaby.bg Име на фирма: Бушбейби ЕООД

Допълнителна информация

Брой служители: 0 Година на основаване: 15.07.2020 Включена стока: бебешки и детски дрехи от органичен памук

Описание

Онлайн магазинът https://bushbaby.bg/ предлага бебешки и детски дрехи със сертфициран органичен произход. Материите са много меки и приятни на допир. Органичният памук е отгледан без пестициди и химикали, което е от съществено значение за чистотата на материята. Когато налице е лесно раздразнителна кожа и атопичен дерматит, внимателният избор на бебешки и детски дрехи е от съществено значение.

Основната част от продуктовата гама е на английската марка Little Green Radicals.

Бушбейби ЕООД е ексклузивен дистрибутор на марката за България. Дрехите с марка Little Green Radicals са:

 • изработени от 100% органичен памук

 • оцветени с безвредни сертифицирани бои

 • с детски принтове и апликации, без да са натрапчиво шарени

 • стилни, могат да бъдат облечени за повод, сред природата или просто за удобство вкъщи

 • лесни за обличане – копчетата винаги са на подходящото място

 • толкова качествени, че спокойно могат да се предават от дете на дете.

Целият процес на дрехите е GOTS сертифициран (Global Organic Textile Standards/ Глобален органичен текстилен стандарт) – от производството на памука, оцветяването на дрехите, производството, склада, превоза и т.н.. GOTS сертификатът регулира всичко, което може да попадне в продукта. Никакви вредни химикали не се използват като PVC, тежки химикали като олово и формалдехид. Тик так копчетата са без никел.

Little Green Radicals носят сертификата за Справедлива търговия което означава, че хората, които участват в производството на дрехата са справедливо възнаградени. За производството на тези дрехи не е използван евтин детски или женски труд.

Отношението към природата марка показва и с опаковката на дрехите. Всички са в компостируеми пликове, което намалява употребата на пластмаса.

Друга марка, която магазинът предлага е Pitigaïa. Pitigaïa преди всичко е историята на 3 жени, 3 майки, които решават да направят екологични продукти за деца. Продуктите се произвеждат във Франция от 100% органичен сертифициран памук, изработени в добри работни условия - от отглеждането на памука до крайният продукт. Bushbaby.bg предлага лигавници и хавлии произведени с марката Pitigaïa.

Детските халати в магазина са с марката Leela Cotton. Leela Cotton създава продукти от органичен памук от 1994 г. Фирмата е базирана в Берлин, Германия, а продуктите се произвеждат в Измир, Турция. Целият процес - от култивирането и произвеждането на памука до крайният продукт, е GOTS сертифициран (Global Organic Textile Standards/ Глобален органичен текстилен стандарт) и верифициран от независима международна организация.

Бизнесът е с изградени процеси.

 1. Платформата, на която е позициониран онлайн магазина е cloudcart. Тя осигурява цялостен процес от въвеждането на артикулите, обединяването им в колекции, маркетинг инструменти, обработване на поръчките, плащания (има интегриран виртуален POS терминал, пратките с наложен платеж се приключват автоматично). Интегриран е със системата на Спиди към момента.

Клиентите определят онлайн магазина като много лесен и приятен за пазаруване.

 1. Магазинът е интегриран с Фейсбук и Инстаграм, като продажбата на артикулите се осъществява през сайта.

 2. Последователите на Фейсбук страницата са 1.6 K в Инстаграм са 845. Ръстът им е органичен.

 3. Счетоводна фирма осигурява счетоводството.

 4. Little Green Radicals осигуряват снимките и детайлното описание на продуктите. Копирайтър превежда и адаптира текста на български, съдейства при поддържане на блога. Възможно е и цялостно поемане на поддръжката на Фейсбук и Инстаграм страниците.

Перспективи за развитие

Увеличаване на пазарния дял

България

Като основен и единствен дистрибутор на Little Green Radicals за България, Бушбейби ЕООД си гарантира, че направените инвестиции за разпознаваемост на марката водят, до увеличаване на собствения пазарен дял.

Увеличаване на продажбите в България чрез:

 • работа с инфлуенсъри

 • увеличаване на процентът organic search в гугъл чрез регулярни статии

 • участие в различни събития – базари, работилнички, събития за родители

 • консигнация

Идеи за съвместни проекти мога да споделя на етап преговори.

Европа

Друга перспектива за развитие е разширяване на пазара и изпращане на пратки в чужбина. Bushbaby.bg има клиенти, които пазаруват от чужбина и адресират пратката до роднини в България. Има и запитвания от чужбина за изпращане на пратки директно до там. След проучване фирмата се спря на потенциален бизнес партньор за фулфилмънт и доставки в 9 държави в Европа.

Увеличаване на портфолиото от продукти

На пазара има търсене и запитвания от клиенти за вълнено термобельо.

Бушбейби ЕООД има регистрация в международна онлайн платформа за клиенти на едро, която предлага директно купуване на продукти от производителя. В нея може да се филтрира по сертфикатите, които притежава продукта.

Съвместна работа с български творци.

Още идеи за съвместни проекти мога да споделя на етап преговори.