17,626 обяви от 12,285 клиента

Продава се термоформовъчна машина

Bookmark and Share Принтирай Изпрати на приятел
Оферта №:33175
KPD.BG -  Продава се термоформовъчна машина KPD.BG -  Продава се термоформовъчна машина KPD.BG -  Продава се термоформовъчна машина

Информация за контакти:

Цена: 17,000 BGN
Публикувана на: 25.08.2022 Обновена на: 10.09.2023 Прегледи: 2128 Сектор: Индустрия Местоположение: Варна Тип на офертата: Продавам бизнес

Описание

Продавам комбинирана термоформовачна машина с преса, предназначена за производство на едрогабаритни елементи чрез процеса на термоформоване.

Работно пространство: 2мХ1мХ60см дълбочина

Максимална дебелина на листа: 10мм

Мощност на нагревателите 20kW

Подходящи материали:

PMMA (акрил), PVC, ABS, PE, PET, ПОЛЕСТИРЕН, ПОЛИ ПРОПИЛЕН и др.

Термоформовачната машина с преса е оборудване, използвано в индустрията за обработка на материали като пластмаса, картон, хартия и други подобни. Тя се използва за създаване на тримерни изделия чрез процес на термоформоване. Този процес включва следните основни стъпки:

Загряване на материала: 
Специалният материал се зарежда в машината и се загрява до определена температура, при която става мек и гъвкав.

Формиране:
 Загряната материя се поставя върху форма, която има желаната тримерна форма. Пресата натиска материята върху формата, за да приеме желаната форма и контури.

Охлаждане и закрепване:
 След като материята приеме желаната форма, тя се охлажда, за да закрепи тримерната структура. Този процес може да включва използването на воден или въздушен охладител.

Изрязване и завършване: 
Зависи от конкретния продукт, но след охлаждането и закрепването на тримерната форма, се изрязват и завършват детайли, като например отвори за вентилация, дръжки и други характеристики.

Термоформовачните машини с преси се използват в различни индустрии, включително опаковки, автомобилостроене, медицински уреди, играчки и други. Те позволяват бързо и ефективно производство на тримерни изделия с различни размери и форми.