Посетете новия портал за покупко-продажба на машини и съоръжения, като натиснете тук.

KPD.bg

Що е биэнес , част III

2010-08-06

Всичко започва от мислите. От онази съкровена част от всекиго, коя­то остава скрита, но която предопределя действията, която трасира успеха. Животът ти е такъв, каквито са мислите ти. Мислите могат да бъдат позитивни и негативни. Не може да мислиш за неудачи и да живееш добре.  Мисли за това, което искаш да ти се случи. Каквото посееш, това ще пожънеш  или - за каквото мислиш, това и ще събираш.

Хубавите мисли правят живота интересен. Мисли позитивно, за да живееш красиво. Мисли за бизнеса си като за успех. Бизнесът ти е такъв, каквито са мечтите ти.

 

В своята същност бизнесът е генератор на енергия. В него енергия­та влиза, пре­образува се, нараства и излиза, вградена в крайния про­дукт. Източник на тази енергия е човешкият дух, желанието и волята да направиш не­що по-добре, по-хубаво от преди. И трудът, градивни­ят човешки труд. Управлявайте енергията си, управлявайте енергията и на другите, на всички, които ви помагат да осъществявате дейността си. За себе си оставяйте само толкова, колкото ви е необходимо. Не акумулирайте из­лишно енергия. Акумулаторът има ограничен капацитет, генераторът - постоянен.

 Генерирайте енергия. Карайте и другите край вас да генерират. Успехът е резултат от усилия, от съвместни усилия. Бизнесът е управление на ресурси, които винаги са в ограничено количество. Единствено трудът, човешкият труд е неограничен. И ка­то ресурс, и като възможности. Защото съзиданието е от него. И когато е добре организиран, той може да произвежда блага... и успехи.

Бизнесът е начин за изява.  А просперитетът му е плод от труд и стремежи.


Обратно

Сектори

Търси

Новини

Ръстът в цените на...

на 19.04.2019

Наблюдава се лек спад в обема на сделките в сектора на...

Българинът трябва да се...

на 18.04.2019

Един от най-успешните мениджъри в световен мащаб –...

Анализи

Две стратегии, за да се справите с микромениджмънта в работата си

на 23.05.2019

При микромениджмънта шефът се стреми през цялото време...

6 стъпки за успешно изграждане на онлайн магазин

на 29.11.2018

  Всеки успешно развит бизнес има своите 5 до 10...Валутни курсове

1.8346
USD
2.2940
GBP
1.8310
CHF
1.9558
EUR
Източник: BNB

Времето

3 °C Измерено в 03:30
Ясно време
Вятър: посока Юг, скорост 4 км/ч
Влажност на въздуха 87%
Източник: wunderground.com