Посетете новия портал за покупко-продажба на машини и съоръжения, като натиснете тук.

KPD.bg

Що е бизнес , част II

2010-08-05

Бизнесът е олтар, който сам си създаваш и за който сам се грижиш. Сам изграждаш упование, което споделяш с другите, с обществото. Крайният резултат от всеки бизнес е свръх продуктът (това, което е в повече от личните нужди) - стоки или услуги, които да участват в икономическия обмен и в съвкупния оборот на общността.

 Бизнесът е умение да създаваш свръх продукт, да даваш повече, отколкото потребяваш. В своята същност бизнесът е отговорно занимание, което поставя редица изисква­ния пред всеки собственик. Непрестанно променящите се икономически условия налагат активно и грамотно управление. В противен случай краят идва бързо. Всеки бизнес, колкото и самостоятелен да е, не е само лично воле­во действие. В не­го задължително взема участие и предопределеност­та на съд­бата, кармата, с която идваме на този свят. Резултатите в бизнеса са същите, като резултатите в живота.

Няма начин, ако се справяте успешно с живота, да не ви върви в избраната от вас дейност (дейности). Самостоятелната стопанска дейност е свещенодействие, начинание, в което задъл­жително взема участие и съдбата - силата над нас, която предопределя резултатите ни. Бизнесът е умение да подчиниш лич­ното на общото, на света около теб, на Законите на живота. Във всяка самостоятелна дейност има и още една, невидима страна, невидимо участие - обществото, социалната среда, в която той се осъществява. Обкръжението, неговите правила и традиции, формират нуждата, потребността от всеки бизнес, от всяко начинание. А отношенията и връзките в общността, спомагат за реализацията, за обмена на край­ния продукт от бизнеса.


Обратно

Сектори

Търси

Новини

Ръстът в цените на...

на 19.04.2019

Наблюдава се лек спад в обема на сделките в сектора на...

Българинът трябва да се...

на 18.04.2019

Един от най-успешните мениджъри в световен мащаб –...

Анализи

Две стратегии, за да се справите с микромениджмънта в работата си

на 23.05.2019

При микромениджмънта шефът се стреми през цялото време...

6 стъпки за успешно изграждане на онлайн магазин

на 29.11.2018

  Всеки успешно развит бизнес има своите 5 до 10...Валутни курсове

1.8346
USD
2.2940
GBP
1.8310
CHF
1.9558
EUR
Източник: BNB

Времето

3 °C Измерено в 03:30
Ясно време
Вятър: посока Юг, скорост 4 км/ч
Влажност на въздуха 87%
Източник: wunderground.com