„Корпоративна търговска банка“ АД подкрепи благотворителния бенефис на Йордан Йовчев „Пътят“

04.03.2013г.
„Корпоративна търговска банка“ АД подкрепи благотворителния бенефис на Йордан Йовчев „Пътят“

Със специалния бенефисен спектакъл „Пътят" най-успелият български гимнастик Йордан Йовчев сложи край на своята състезателна кариера. Събитието се проведе в зала „Арена Армеец" на 23.02.2013 г. с финансовата подкрепа на Корпоративна търговска банка АД.

Уникалното по рода си гимнастическо шоу включи майсторски изпълнения на Йордан Йовчев на успоредка, висилка и превърналите се вече в символ на професионалния му път халки. На сцената излязоха още ансамбълът по художествена гимнастика, трупата на Нешка Робева, националите по спортна гимнастика и аеробика, както и най-добрите ни акробати и състезатели по скачане на батут.

„Шоуто е реванш към публиката за всичките години, в които ми е давала сила. Публиката и обичта прави това, което ние след това завършваме. Работихме много, за да се получат нещата, както трябва. Без помощта на спонсорите от Корпоративна търговска банка АД и застрахователно дружество „Виктория" АД нямаше да се справя.", каза Йовчев.

За да подкрепят Йордан Йовчев специално за бенефиса пристигнаха и легендите в гимнастиката - Юри Кеки и Игор Касина. Сред официалните гости бяха големите имена в българския спорт Любо Ганев, Валентин Йорданов, Тереза Маринова и Константин Папазов.

През изминалата година, като участник в XXX летни Олимпийски игри в Лондон, 39-годишният Йовчев отбеляза и друг рекорд и остана в историята като единствения български спортист взел участие в шест олимпиади по време на спортната си кариера.

Корпоративна търговска банка АД не само насърчава успехите на българските шампиони, но и подпомага реализацията на значими проекти в областта на водещи спортове в страната. Подкрепата на този спектакъл е особенно ценна и показва, че и в България със собствени усилия може да има постижения на европейско и световно ниво. Дългосрочният ангажимент към българските младежи намери израз и в благотворителната цел на спектакъла, като парите, събрани от продадените билети, ще бъдат използвани за развитието на потенциала на младите български надежди в гимнастиката.

 

 

Коментари: 0

Коментари