Олимпийски ден на Витоша за служителите на „КТБ“ АД

08.08.2012г.
Олимпийски ден на Витоша за служителите на „КТБ“ АД

Стартът на ХХХ Олимпийски игри в Лондон вдъхновиха КТБ АД да организира вътрешно събитие за служителите на банката под мотото „Да споделим олимпийските ценности и да почувстваме олимпийския дух!". На 21 юли 2012 г. сред прохладата и красивата природа на Национален парк Витоша се проведоха две отборни състезания - за най-бързо изкачване от местността „Бялата вода" до ботаническа градина „Дендрариум" и за най-красива рисунка - пейзаж.

В бягането се състезаваха три отбора от по шестима служители на банката. За оформяне на крайното класирането се съпоставиха средните времена на трите отбора, ръководени от капитаните Христо Русинов (управление „Правно"), Марин Върбанов (управление „Кредитиране") и изпълнителния директор на КТБ АД Георги Христов.

Освен физическата подготовка, доброто планиране и ориентиране също изигра важна роля. Победител стана отборът на Христо Русинов, който лично беше обходил маршрута предишния ден. Преди старта той даде указания на екипа си за всички клопки, които е възможно да ги заблудят и отклонят от най-краткия път до целта. Другите два тима също се представиха достойно - времената на всички бяха близки, а надпреварата донесе много приятни емоции и на участниците, и на зрителите.

Служителите бяха изненадани и с „нова" олимпийска дисциплина - спортно щафетно рисуване. Участваха отново три отбора, с имена на трима велики художници - Пабло Пикасо, Салвадор Дали и Джоузеф Търнър. Задачата беше да нарисуват общо три картини, като всеки участник разполагаше със 7 минути, за да осъществи творческия си потенциал върху платното на своя екип. Оценяването на картините се извърши по най-справедливия начин - от публиката. Присъстващите разгледаха трите картини и всеки остана при онази, която най-много харесва. Победител стана отборът с името на Пабло Пикасо.

Организирането на отборни състезания, празници и тържества за служителите е част от политиката на корпоративна социална отговорност на КТБ АД. Подобни събития зареждат екипите с положителни емоции, спомагат за сприятеляването и взаимното опознаване в неформална обстановка, благоприятстват общуването и по-добрата съвместна работа в бъдеще.

 

 

Коментари: 0

Коментари