Авантюрата Хамлет

29.12.2011г.
Авантюрата Хамлет

Обсебен от трагичния персонаж на Хамлет още в юношеството си , сценарист-продуцент Станислав Семерджиев рискува да напише и постави нова постмодерна сценична версия на прочутия сюжет на най-стръмния връх (2600м.), в най-мистериозната българска планина - Рила.
За изпълнението на налудничавата си идея, той успява да събере международен екип от 70 души и купува правата върху музика от култовия композитор Марк Сноу (Досиетата Х , Милениум,  Смолвил).
След девет години отчайващи премеждия, групичката идеалисти осъзнава, че „невъзможната мисия" ги е довела и до нова представа за смисъла на живота - едновременно идентична и противоположна на Хамлетовата.

Станислав Семерджиев (1963) е съсценарист и/ли консултант на 45 филмови сценария за европейски продуцентски компании. Ректор на Националната академия за театрално и филмово изкуство (НАТФИЗ), България.  Вицепрезидент на Световната асоциация на филмовите и телевизионни висши училища (CILECT). Председател на Българската асоциация на филмовите телевизионните и радио сценаристи - БАФТРС и член на управителния борд на Федерацията на европейските сценаристи (FSE).

Коментари: 0

Коментари