Българска компания получи международно отличие

15.06.2017г.
Българска компания получи международно отличие

С международно отличие беше отличена българската компания ПросФит Текнолоджис. Компанията е световен лидер в изработката на 3D принтирани елементи за протези. ПросФит беше отличена от Frost & Sullivan, според които българската компания е безспорен иноватор в областта на протезирането.

Frost & Sullivan е една от водещите изследователските групи в света. Компанията смята, че софтуера на ПросФит е революционен и ще намира все по-широко приложение през следващите години. Българската компания може да намали изклюючително разходите за производство на протези и в същото време да даде възможност на пациентите да водят по пълноценен живот.

Софтуерът PandoFit CAD позволява да бъде създаден перфектен модел дори от протезист, който няма никакви компютърни умения.
Създадените модели са прецезни и това е едно от най-големите предимства на софтуера.

Освен, че моделирането става много по-бързо, то е и много по-ефективно, в сравнение с традиционните методи.

ПросФит е дело на двамата британци – баща и син – в България. След като синът претърпява злопоука в Швейцария губи и двата си крака. Семейството разбира, че нито една компания не може да осигури достатъчно добри протези, които да гарантират пълноценен живот и създава ПросФит, която е фокусирана върху нуждите на хората с ампутации.

Коментари: 0

Коментари