Българската "Honeywell" ще инвестира в обучение на нови кадри

03.04.2017г.
Българската "Honeywell" ще инвестира в обучение на нови кадри

Българският филиал на немската компания Honeywell – „Ханиуел България“, ще инвестира в обучение на нови кадри. Обучението е начин компанията да премахне неудобството от липса на високообразован и квалифициран персонал. То е насочено не само към студенти, но и към вече завършили възпитаници на техническите университети в България.

Компанията отдавна финансира катедра „Топло и ядрена енергетика“ към Техническия университет в столицата, както и Факултета по автоматика към ХТИ. За „Ханиуел България“ работят около 160 души, като повечето от тях за с професионална квалификация. В световен план, компанията дава работа на над 130 хил. души.

Honeywell се занимава със създаване на технологични решения за енергийна ефективност, зелена енергия, както и безопасност и сигурност. Един от най-иновативните продукти на компанията е „Ханиуел Аероспейс“ – механични и електрически продукти, които се ползват в почти всички военни и пътнически самолети.

Дейността на компанията в България е създала и внедрила решения за компании като „Лукойл България“, „Солвей Соди“ АД, „Неохим“, ТЕЦ „Марица Изток 2“ и много други.

Коментари: 0

Коментари