"Лулис Мел-България" ще отвори нови работни места в Божурище

14.02.2017г.
"Лулис Мел-България" ще отвори нови работни места в Божурище

Лулис Мел-България“ ще строи мелница на стойност 18 млн. лева в Индустриална зона Божурище. Освен мелницата ще бъде изградена и собствена база. 150 т на денонощие ще бъдат преработвани от новата машина.

Компанията ще наеме 45 човека след изграждането на конструкцията. „Лулис Мел“ е със седалище в Кипър и е в бизнеса с производство на брашно от дълги години. Очаква се изграждането на мелницата да стимули експорта на България към ЕС и трети страни.

Теодор Седларски, министър на икономиката, вече е издал разрешение и съгласие по Закона за насърчаване на инвестициите. Разрешителните са издадени още от Божидар Лукарски, министър в оставка, но се налага преиздаване, тъй като е открито несъответствие в площта на имотите.

Основна цел на Министерството на икономиката е да бъдат привлечени чуждестранни инвеститори, които да стимулират растежа, отварянето на работни места, както и да гарантират допълнителна добавена стойност. Проекта за строеж на мелницата в Индустиална зона Божурище е стъпка именно в тази насока.

Коментари: 0

Коментари