"Оптикс" отваря нови 30 работни места в Стрелча

09.02.2017г.
"Оптикс" отваря нови 30 работни места в Стрелча

Компанията „Оптикс”, занимаваща се с производство на оптични елементи, подготвя 19-я си инвестиционен проект, който е свързан с изграждането на индустриална база в Стрелча. В новата база ще бъдат произвеждани уреди за нощно виждане, медицински роботи, електронни компоненти и възли за ендоскопи.
До сега компанията не се е занимавала с производството на тези елементи, а ги е внасяла от чужбина.
„Това ни дава огромно предимство. Когато усвоим добре производството, ще започнем да ги предлагаме и на пазара.”, казва Даниел Даскалов, който е директор на „Ресурси” в компанията.

Няколко от машините, които ще се позлват в новата база, са пренесени от завода на компанията в Панагюрище. Останалата част от оборудването е закупена, тъй като производството е ново. Инвестицията в целия проект е на стойност 3 млн. лв. собствени средства. Очакванията са да има възвращаемост до 5 години. Даскалов обяснява, че това е напълно възможно, защото така компанията спестява средства от внасянето на продукти, от които се нуждае и освен това производството е иновативно.

Новата база ще се намира в реновирано старо училище в Стрелча, което „Оптикс” е купил и ремонтирал за 1 млн. лв. Останалите 2 млн. лв. са вложени в закупуването на нужното ново оборудване за производство. Очакванията за растеж тази година са на нива от 37.5% или 55 млн. лв. приходи.

В новата база на „Оптикс” ще бъдат наети 30 човека. Хората, които до сега са работили в „Оптикс” са пътували всеки ден до Панагюрище от Стрелча. Това са около 12 километра само в едната посока. След разкриването на новата база, работниците ще имат достъп до обучения. Преди години в Стрелча е имало 450 човека, занимаващи се с производството на оптични изделия, така че в града има подготвени кадри.

Коментари: 0

Коментари