Посетете новия портал за покупко-продажба на машини и съоръжения, като натиснете тук.

Българска компютърна игра излиза на световния пазар

Bookmark and Share Принтирай Изпрати на приятел
A A
Българска компютърна игра излиза на световния пазар

Българската компания „Хемимонт Геймс”, разработваща компютърни игри ще представи на пазара нова игра тази година.
Играта се казва „Виктор Вран” и е разработена за Play Station.  В проекта са инвестирани милиони за актьори и дизайн, а цялата разработка е отнела 6 години.

Компанията „Хемимонт Геймс” вече има няколко успешни проекта зад гърба си – „Картаген”, „Келтски крале”, „Римска империя” и други. Първата игра, излязла на пазара е „Цар: тежестта на короната”, която излиза през 2000г. – три години след създаването на компанията.
„Хемимонт Геймс” акцентира върху историята на Рим и България.

Играта е екшън и разказва за това как Виктор отива в страна, наречена Загоравия, за да търси свой приятел. Там се натъква на  чудовища, които убиват хората и героят решава да върне мира в страната. Играта ще се предлага на световните пазари, а създателите ѝ очакват голям успех.

“Мисля, че сумарно имаме повече от 6 години работа по играта. Имаше спорове и дори бой във фирмата относно сюжета. Решихме, че ролева игра с екшън елемент е това, което търсим, за да покажем разбирането си какво е добра игра”, казва продуцентът на компанията Бисер Дянков.

В последните години разработката на видео игри застигна световното кино по инвестирани средства и печалби, а една българска компания успя да си пробие път до световните пазари и да намери своето място сред най-добрите в бранша.

Коментари: 0

Коментари