„Корпоративна търговска банка“ АД участва на тазгодишното издание на престижния Черноморски икономически и енергиен форум в Истанбул, Турция

21.11.2011г.
„Корпоративна търговска банка“ АД участва на тазгодишното издание на престижния Черноморски икономически и енергиен форум в Истанбул, Турция

Корпоративна търговска банка АД беше представена за втора поредна година в Черноморския енергиен и икономически форум (BSEEF), който се проведе от 16 до 18 ноември в Истанбул, Турция. Форумът се организира от Атлантическия съвет, организация с 50-годишна история, която насърчава трансатлантическото сътрудничество.
Г-н Цветан Василев, председател на Надзорния съвет на Корпоративна търговска банка АД, заедно с водещи икономисти дискутира темата „Финансовата криза в Европа и бавния икономически растеж в световен мащаб: изводи и стратегии".

В Черноморския енергиен и икономически форум участват политически и бизнес лидери от региона, коментиращи, както водещи теми от икономически и енергиен характер, така и бъдещите предизвикателства в сектора. Целта е да се насърчи регионалното и икономическо сътрудничество и растеж, енергийната сигурност, политическа стабилност, инвестициите и търговията, както и да се доразвие и утвърди идеята за общност в Черноморския регион и Каспийско море.

Форумът откри министър-председателят на Турция, г-н Реджеп Ердоган. В различните панели, в рамките на три дни се дискутираха политически решения, възможности за икономическо сътрудничество, инвестиции и търговия. Целта е да се изградят и затвърдят конструктивните взаимоотношения между страните и бизнеса в региона, между Източна Европа, Централна Европа и Далечния Изток, като същевременно се поддържат и добри отношения с основните играчи извън региона - САЩ, Китай, страните от Персийския залив.

В тазгодишния Черноморски енергиен и икономически форум участваха високопоставени държавни служители, бизнес лидери, председатели на престижни организации, личности от бизнеса, изтъкнати специалисти от икономическия и енергиен сектор. Дискутираха се теми вързани с регионалната инфраструктура, вариращи от проблемите в областта, потенциалните възможности за финансиране до търговията с енергия и транзит на газ, какво се случва с ядрената енергетика след Фукушима, перспективите за неконвенционални източници на газ и насърчаване на свободата, просперитета и стабилността в Евразия.

Форумът се организира от Атлантическия съвет в сътрудничество с правителството на Турция, и с подкрепата на множество регионални и международни партньори, като Корпоративна търговска банка АД е член на организацията.

 

Коментари: 0

Коментари