Колата с най-тиха кабина в света е създадена от българи

27.12.2016г.
Колата с най-тиха кабина в света е създадена от българи

По поръчка на клиент, българското тунинг – студио Vilner, се заема с преработката на електрическия кросовър Tesla Model X P90D. Идеята е да се намалят шумовете в кабината и да се превърне в „автомобилът на Tesla с най-тиха кабина в света”.

Клиентът е почитател на марката Tesla и е наясно колко тихо работи машината, затова от Vilner споделят, че задачата съвсем не е била лесна за изпълнение.

Салонът на автомобилът е изцяло модифициран, като по желание на клиента са добавени зелени елементи, за да изглежда салонът „наелектризиран”. Макар автомобилът да е бил звукозащитен още при заводското си изпълнение, Vilner успяват да открият няколко пропуска и правят допълнителна звукоизолация, която изолира всички външни шумове.

Техническите параметри не са променяни. Моделът разполага с 2 електромотора – с 259 к.с на предната ос и още 503 к.с – на задната. Режимът Ludicrous Mode, с който разполага Tesla Model X P90D, позволява развиването на 100 км/ч за 3.2 секунди.

Екстериорът на американската кола е промен съвсем леко, като са добавени елементи от карбон на корпусите на външните огледала и на предната и задната броня.

Коментари: 0

Коментари