Десет от 500-те най-големи компании в Централна и Източна Европа са български

09.09.2016г.
Десет от 500-те най-големи компании в Централна и Източна Европа са български

За десета поредна година Deloitte публикува класация на най-големите компании в Централна и Източна Европа. Тази година в класацията присъстват цели 10 представители на България.

Българските компании са в секторите на транспорта, енергетиката, добивната промишленост, потребителските стоки и горивата.

Първа сред българските компании в класацията се нарежда „Лукойл Нефтохим Бургас”,която заема 51-во място. През 2014г. компанията заемаше 36-то място, но заради спада в приходите, дружестото излезе от топ 50.

На второ място е медодобивният завод в Пирдоп, който е собственост на Aurubis. Той се нарежда на 65-то място в общата класация.

Третото място отново е за „Лукойл” и по-конкретно за „Лукойл България”. Четвъртото място заема държавната НЕК, която се нарежда на 110 позиция в общото класиране.

Пето и шесто място се заемат от „Химимпорт” и „ЧЕЗ електро България”, съотвентно на позиции 200 и 314 в общата класация.

Седмото и осмо място са за „Булгаргаз” и ОМВ. Българското участие се допълва от „Експрес логистика и дистрибуция” и „Сакса”, заемащи съответно 464-то и 490-то място в общото класиране.

Коментари: 0

Коментари