Българско гейм студио разработва логически игри

23.08.2016г.
Българско гейм студио разработва логически игри

Варненското гейм студио Fractal Games е създадено през 2010г. от младия и амбициозен българин Мартин Антонов. Той завършва University of Warwick в Англия и излиза от там с диплома по математика. Мартин е запален по логическите игри, пъзелите и програмирането, което му помага в разработката на игрите на Fractal Games.

Студиото на младия българин се занимава не просто с разработка на мобилни игри, но има амбицията да добави стойност към класическите такива. Младежите в екипа на Fractal Games искат да създават игри, които освен забавни и развлекателни са и логически и мисловни.

С тези си амбиции, екипът успява да създаде Slide – Numbers Brain Training. Това е игра, базирана на основните теории в математиката и колкото и странно да изглеждат математика и забавление в едно изречение, е факт, че играта е интересна и „зарибяваща”.

Веднага след пускането на играта, Slide – Numbers Brain Training набра сериозна популярност и спечели симпатиите на международната преса, след като беше оценена, като игра на деня от чуждестранен технологичен блог.

И независимо, че играта е математически насочена, тя не е предназначена само за любителите на математиката, а за всеки решил да изпробва реакциите си и да предизвика себе си.

Всяка дъска съдържа цифри и математически операции – изваждане, събиране и умножение. Целта на играта е, чрез плъзгане на цифрите, да се получи сумата от указаните в условието числа.

Slide – Numbers Brain Training, както и останалите разработени от студиото игри, са с авторски графичен дизайн - изключително изчистени и оригинални.

Мартин и неговият екип вярват, че в момента пазара се нуждае точно от такива игри, които развиват мисловната дейност и носят дневната доза предизвикателство на потребителите. Останалите игри на студиото също са потенциални хитове и се очаква да бъдат пуснати съвсем скоро. Сред тях са игри като Sudoku, Graphz, The Colour Game, 2048 Roman, 2048 Blocks, 2048 Fibonacci и др.

Коментари: 0

Коментари