Китайска компания ще инвестира 100 млн. долара в завод в Русе

28.07.2016г.
Китайска компания ще инвестира 100 млн. долара в завод в Русе

От няколко години насам, България се радва на засилен инвеститорски интерес от страна на чуждестранни фирми. След изграждането на „Тракия икономическа зона”, много компании решиха да разширяват бизнеса си именно у нас. Тази тенденция се разраства и по-другите градове (освен Пловдив), като инвеститорите се насочват и към Стара Загора, Добрич, София, Димитровград и др.

По време на среща между премиера Бойко Борисов и китайска бизнес делегация у нас, президентът на компанията СИТИК Груп Ван Дзюн е представил инвестиционен проект за изграждане на завод за производство на алуминиеви автомобилни джанти в Русе.

Китайската делегация е дала обещание, че производството у нас, ще бъде съобразено с всички екологични норми на ЕС. Очаква се инвестицията в завода да възлиза на 100 млн. долара и да отвори 300 работни места.

От друга страна, Борисов е представил предимствата на България, като стратегическа локация, с благопричтни данъчен и икономически режими. И двете страни за заявили желание за по-нататъшно партньорство и задълбочаване на сътрудничеството между българския и китайския бизнес.

Коментари: 0

Коментари