OSRAM инвестира в завод край Пловдив

08.04.2016г.
OSRAM инвестира в завод край Пловдив

Световноизвестният производител на осветителни тела OSRAM, започва строеж на собствен завод край Пловдив. Това ще бъде една от най-големите инвестиции у нас през 2016г. в производствени мощности. Завода край Пловдив ще бъде не само първият в България, но и в цяла Югоизточна Европа.

"Това е огромно признание за страната ни като предпочитана инвестиционна дестинация", коментира министърът на икономиката Божидар Лукарски.

Проекта на компанията предвижда изграждането на производствена база и складови помещения на площ от 16 000 кв.м. Планираната инвестиция е в размер на 45 млн. лева, като се очаква заводът да заработи през втората половина на 2017г. и да открие около 900 работни места.

Целта на инвестицията е да бъде отговорено на нарастващото търсене на интелигентни електронни системи за LED осветление.

„Избрахме България и по-конкретно Пловдив заради централната й локация и достъпа до ключови европейски транспортни коридори“, заяви на откриването Геерт Ван Дер Меер - управител и старши вицепрезидент на Бизнес звено "Дигитални Системи" на OSRAM.

Според Меер у нас има много квалифицирани кадри, които да работят в завода и да оправдаят високите очаквания за качество.

Божидар Лукарски коментира, че OSRAM e много важен инвестиционен партньор. Според него създаването на завода на компанията ще доведе до създаването на други високотехнологични производства, които го съпътстват.

Коментари: 0

Коментари