8 млн. евро инвестиция в завод за марли у нас

31.03.2016г.
8 млн. евро инвестиция в завод за марли у нас

Чисто нов завод на египетската компания Pharmaplast се строи край Сандански. Компанията се занимава с производство на санитарни и хигиенни материали. Очаква се завода да е готов до есента, а производството да започне до края на годината.

Новината за инвестиционните намерения на компанията не е нова. Още от 2008г. насам по местните медии се тиражира новината, че в района на Сандански се строи завод, като информацията е потвърдена от 3-ма различни кметове на Сандански.

Компанията има намерение да реконструира и оборудва построената там производствена сграда и да я приспособи запроизводство на марли, хидроклоиди, хидрогелове, пластири, превързочни материали, тампони и мокри кърпи. Има слухове, че инвестицията на египетската  компания ще бъде в размер на 8 млн. евро, но тази информация все още не е официално потвърдена.

В началото се очаква завода да разкрие около 150 работни места, а когато достигне пълния си работен потенциал, в него ще има общо около 500 работни места. Бъдещото производство на Pharmaplast се простира на 33 хил. кв.м площ, а самият завод на 7 хил. кв.м.

Заводът ще се помещава в бившата производствена база на фармацевтичното предприятие „Медика”. Сградата ще бъде напълно реновирана и ще се транспортира чисто ново оборудване, което ще бъде тествано през август тази година. Очаква се производството да започне до края на 2016г.

Коментари: 0

Коментари