ТОП 5 на бизнес университетите в света

28.03.2016г.
ТОП 5 на бизнес университетите в света

За да бъдете добър бизнесмен е важно да завършите добър университет и да получите диплома. Доброто образование може да е трамплин към доходоносна кариера във всяка бизнес сфера.

Образователната компания QS ежегодно изготвя класация на най-добрите университети в света. Най-новата класация на компанията беше представена тази седмица, а ние ще споделим с вас ТОП 5 на най-добрите бизнес университети в света. Ето ги и тях:

5. Университетът на Пенсилвания – 92.1 точки

Университетът на Пенсилвания предлага едно от най-добрите обучения по бизне и мениджмънт, макар и да не е най-известният университет от Бръшляновата лига. Бизнес училището към университета се гордее с възпитаници като Уорън Бъфет, който обаче не го завършва, както и с настоящият кандидат президент на САЩ Доналд Тръмп.

4. Станфорд – 92.6 точки

Бизнес училището към Станфорд е едно от най-престижните учебни институции в САЩ. Университетът пък, се справя добре по всички показатели, а най-добрите му резултати са по отношение на качеството на проучванията.

3. INSEAD – 94.3 точки

Френският университет запазва челното място за изучаване на бизнес и мениджмънт в неанглоговоряща страна.

2. London Business School – 95 точки

Тази година London Business School заема втората позиция, макар че има резултат 100 по отношение на репутация в академичните среди и сред работодателите от 93 точки.

1. Харвард – 97 точки

На първо място, с почти максимален резултат се класира Харвардския университет, който предлага най-доброто обучение по бзинес и мениджмънт  в света. Сред бившите възпитаници на бизнес училището са главният изпълнителен директор на JP Морган Джейми Даймън, бившият президент на САЩ Джордж Буш, както и бившия кмет на Ню Йорк Майкъл Блумбърг.

Коментари: 0

Коментари