Руснаци инвестират в имоти в България

30.12.2014г.
Руснаци инвестират в имоти в България

Брокери и адвокати, занимаващи се с имотни сделки разкриват, че  много руски граждани са започнали да се заселват по периферните на София квартали в полите на Витоша. В последните две години руските граждани се оказват едни от най-активните купувачи в тези райони.

Независимо от  санкциите на ЕС срещу родината им и жестокия срив на рублата техният интерес не само не секнал, но дори се засилил. Обяснението е, че виждали в тази инвестиция спасение за спестяванията си, тъй като искали да вложат в нещо материално парите си.

 


Руски медии съобщиха за тенденцията все по-често при закупуване на недвижими имоти в чужбина руснаците да избират България. За тях става все по-привлекателно и правенето на бизнес там и затова те купуват недвижими имоти в България и се преместват там заедно със семействата си, написа преди време сайтът Tatre.ru. 

До  скоро руснаците концентрираха вниманието си единствено върху големите градове по българското Черноморие – Варна и Бургас и се стремяха да откриват свои компании там, но сега  и малките градчета, сред които Балчик, Кранево и други стават все по-привлекателни за тях. Така например в Поморие живеят постоянно близо 4 000 руски граждани. 

Първото, с което руснаците асоциират България, е морето, припомня сайтът. Съвременната тенденция обаче показва, че в момента все повече руснаци обсъждат варианта за постоянно местожителство в България, се казваше още в публикацията.

Коментари: 0

Коментари