КТБ АД ПОДКРЕПИ ПРОВЕЖДАНЕТО НА НАЦИОНАЛЕН ШАМПИОНАТ ЗА ДЕЦА, ЛИШЕНИ ОТ РОДИТЕЛСКИ ГРИЖИ

14.04.2014г.
КТБ АД ПОДКРЕПИ ПРОВЕЖДАНЕТО НА НАЦИОНАЛЕН ШАМПИОНАТ ЗА ДЕЦА, ЛИШЕНИ ОТ РОДИТЕЛСКИ ГРИЖИ

На 08.04.2014 г. се състоя 21-ият национален шампионат за деца в риск, организиран от Българската спортна федерация за деца, лишени от рдоителски грижи. Състезанията по шест вида спорт се проведоха с подкрепата на Корпоративна търговска банка АД, която е партньор на федерацията и обезпечава цялостната й дейност, включително събитията на спортния й календар. В надпреварата в зала „Арена Армеец" под наслов „Спортът - достъпен за всички деца" участие взеха над 490 възпитаници от 37 дома в цялата страна.

Първото място беше завоювано от отбора на Дом за деца, лишени от родителски грижи „Петър Димитров", с. Първомай, който вече трета поредна година печели купата на шампионата. На второ място се класираха възпитаниците на СУПЦ „Св. Климент Охридски", а на трето - децата от ДДЛРГ „Христо Райков", гр. Габрово, които КТБ АД подкрепя също и в рамките на благотворителната си инициатива „Дърво на желанията".

Децата се състезаваха в спортовете баскетбол - 3 на 3, тенис на маса, лека атлетика, мини футбол, бадминтон и волейбол. Наградите бяха връчени от Александър Панталеев, изпълнителен директор на КТБ АД, Ева Жечева, председател на Държавната агенция за закрила на детето, Стефка Костадинова, председател на БОК,  Христо Монов, председател на Комисията за децата, младежта и спорта в НС, и др.

Шампионатът е първото спортно събитие на БСФДЛРГ за тази година. Като част от политиката си на социално отговорна институция КТБ АД се стреми да осигури по-добри условия за интегриране на децата в риск, поради което и през 2014 г. отново ще подпомогне организирането на регионалните турнири в Габрово, Стара Загора, Русе и Благоевград, както и Коледния национален шампионат.

Коментари: 0

Коментари