ИЛИАН ЗАФИРОВ ОТНОВО Е ИЗБРАН ЗА ЧЛЕН НА УС НА АСОЦИАЦИЯТА НА БАНКИТЕ В БЪЛГАРИЯ

14.04.2014г.
ИЛИАН ЗАФИРОВ ОТНОВО Е ИЗБРАН ЗА ЧЛЕН НА УС НА АСОЦИАЦИЯТА НА БАНКИТЕ В БЪЛГАРИЯ

Илиан Зафиров, член на УС и изпълнителен директор на Корпоративна търговска банка АД, беше избран за член на Управителния съвет на Асоциацията на банките в България (АББ) на провелото се на 31 март 2014 г. Общо събрание на АББ.

Г-н Зафиров заема позицията отново след два успешни мандата, продължили от 2007 до 2013 г. Последвалото кратко отсъствие от управителния орган на АББ е в съответствие с устава на асоциацията, който предвижда членовете на УС да не карат повече от два мандата без прекъсване.

Избирането на г-н Зафиров за пореден път е признание за неговите професионални качества, опит и съществен принос към дейността на асоциацията, както и за изградения през годините авторитет в банковите среди. То е показателно и за съществената роля на КТБ АД като финансова институция със сериозно присъствие на пазара за банкови услуги.    

Асоциацията на банките в България е учредена през 1992 г. за защита на интересите на банковата индустрия и за утвърждаване на добрите практики при предлагането на финансови услуги. АББ е член на Европейската банкова федерация (ЕБФ). Илиан Зафиров представлява АББ в Комитета по платежни системи към ЕБФ.

В качеството си на представител на АББ г-н Зафиров е управител на Международния банков институт - София и член на УС на Резервния обезпечителен фонд към БНБ.

Поздравяваме г-н Зафиров с избора!

Коментари: 0

Коментари