КТБ АД ПОДАРИ ЗИМЕН ЛАГЕР НА ДЕЦАТА ОТ ДДЛРГ „ХРИСТО РАЙКОВ” В ГР. ГАБРОВО

19.12.2013г.
КТБ АД ПОДАРИ ЗИМЕН ЛАГЕР НА ДЕЦАТА ОТ ДДЛРГ „ХРИСТО РАЙКОВ” В ГР. ГАБРОВО

За трета поредна година КТБ АД зарадва децата, лишени от родителски грижи, от дом „Христо Райков“ в гр. Габрово, в рамките на инициативата „Дърво на желанията”. Г-жа Илиана Павлова – директор на дирекция „Връзки с инвеститорите и специални закони” в КТБ АД – връчи специален „чек” на децата с пожелание да изживеят една незабравима зимна ваканция с осигурения от финансовата институция лагер.

Банката подкрепи и традиционния благотворителен концерт на децата от дома. На тържеството тази година се събираха средства за подпомагане на 4 абитуриенти от дома. По традиция на благотворителната вечер се състоя и базар на красиви сувенири и картички, изработени от децата в дома с помощта на техните ръководители. Предмети, създадени от местни художници, също бяха изложени за първа година на базара. Участие в програмата на концерта взеха смехоранчетата от детска градина „Мики Маус”, композиторът и певец Хайгашот Агасян, танцовият състав на читалище „Христо Ботев”. Кулминация на събитието беше изпълнението на пиано на петнадесетгодишната Мери Лий – ученичка от ДДЛРГ „Христо Райков”.

Корпоративна търговска банка АД стартира инициативата „Дърво на желанията“ за подкрепа на деца, лишени от родителски грижи, през 2010 г. Оттогава банката целогодишно съдейства за създаването на по-добри условия за живот на децата от социалните институции, осигурява им възможности за развитие, организира различни благотворителни инициативи в тяхна подкрепа, финансира летните и зимните им лагери. Рисунки от дом „Христо Райков“ бяха предложени на аукцион по време на традиционното коледно тържество за клиенти и приятели на Корпоративна търговска банка АД. С набраните средства ще се покрият неотложни нужди на дома, ще се посрещнат допълнителните разходи за абитуриентите, а кандидат-студентите ще получат възможност за допълнително обучение, за да се представят добре на изпитите.

Коментари: 0

Коментари