НАП отвори 105 свободни позиции за инспектори

05.12.2013г.
НАП отвори 105 свободни позиции за инспектори

"Фискален контрол",новото звено на Националната агенция за приходите търси да назначи 105 нови служители. То ще стартира дейност от 1 януари 2014 година. Агенцията е обявила конкурс за длъжността "старши инспектор по приходите" и "инспектор по приходите". Те ще работят в екипи на територията на цялата страна. Екипите ще правят проверки в близост до граничните пунктове между България, Румъния и Гърция, както и във вътрешността на страната – в местата, където транспортните средства ще бъдат разтоварвани под данъчен контрол.

Два ще са етапите, през които ще протече конкурсът. Първият етап ще изправи участниците пред тест, с който да се установят професионалните им умения. Тези, които се представят добре, ще бъдат допуснати до втория етап, който ще бъде интервю. 

Работата на инспекторите във фискалното звено ще бъде свързана с физически и документален контрол на стоки, представляващи висок фискален риск. Данъчните ще следят как се движат стоките, дали се реализират на територията на България, изнасят ли се за трети страни и дали всички транзакции се отразяват коректно в счетоводните и финансови документи на превозвача, получателя и доставчика.

Крайният срок за подаване на документи е 15 декември. 

Коментари: 0

Коментари