Кои са българските компании с най-добро отношение към служителите си?

27.11.2013г.
Кои са българските компании с най-добро отношение към служителите си?

Отличия за най-добър работодател за 2013 година получиха седем български компании, действащи в България.

В категория „Малки компании“ с до 250 служители на трето място се класира фирмата „Сервие Медикал“ ЕООД, занимаваща се с фармацевтика. Едно място пред нея зае друга фармацевтична компания – „Рош България“, а като победител в конкурса беше отличена компанията за производство на тютюневи изделяи „Джапан Табако Интернешънъл България“ ЕООД.

В категорията „Средни и големи компании“, с над 250 служители, а четвърто място се класира „Актавис“ ЕАД, занимаваща се с фармацевтика. Тя беше последвана от „Ди Ейч Ел Експрес“, работеща в сферата на куриерските услуги и от „Шнайдер Електрик България“ ЕООД - Пловдив, производствено звено на немската компания.

На първо място се класира софтуерната „Телерик“ АД.

До момента това е седмото по ред класиране на най-добрите работодатели в България. То е проведено според мнението на служителите в компаниите и с е провежда в над 11 индустрии. 36% от фирмите, включени в него са в категория „Малки предприятия“, 53% са класифицираните като „Средни предприятия“ с брой на служителите над 250 и 11% са „Големи“ с над 1 000 служители.

Критериите, които определят най-добрата към служителите компания са репутацията й, удовлетвореността на топ-мениджърите и допълнителните придобивки. Класацията е организирана от Aon Hewitt.

Снимка: www.logistika.bg

Коментари: 0

Коментари