Няколко женски изобретения, променили света

20.11.2013г.
Няколко женски изобретения, променили света

Що се отнася до техническо мислене, мъжете винаги са смятали, че имат превес пред нежния пол. Векове наред се е смятало, че мястото на жената не е сред лидери и изобретатели, но въпреки това всички помнят велики представителки на нежния пол като Мария Кюри и кралица Елизабет.

Обръщаме се към женската част от населението, за да докажем, че дамите имат принос не само в изграждането на стабилно семейство и кариера. Някои от тях притежават дори по-развито техническо мислене от някои мъже.

Мари Андерсон открива автомобилните чистачки през далечната 1904 година. Тя забелязва, че водачите прекарват дълго време, за да чистят ръчно снега и леда от предните стъкла на автомобилите си. За това измисля подвижно рамо с парче гума, прикрепено към него, чрез което се чисти по-лесно. Отказват й патент на изобретението, но по-късно индустриалецът Хенри Форд доразвива разработката й като я монтира на предното стъкло на автомобилите си.

И ако това не Ви се струва достатъчно добра идея, жена е измислила и соларните панели. През-те години на 20 век, доктор Мария Телкес от Масачузетския технологичен институт създава първата къща, захранвана от слънчеви панели.

Коментари: 0

Коментари