Вечерните тайни на успелите личности

11.11.2013г.
Вечерните тайни на успелите личности

Какви са навиците на известните личности преди лягане? В голяма част от живота им, те предопределят дали са успешни или не. Интересно е проследяването на живота и работата на успешните лидери в бизнеса.

Част от тях предпочитат да работят до след полунощ, а други – да стават рано сутрин. Например американският президент Барак Обама обича да работи късно вечер, когато останалите вече са си тръгнали от офисите.

Президентът на САЩ обича да води важни разговори и да отговаря на имейли след 23:00 часа.

Бенджамин Франклин, баща на американската нация, си е задавал един въпрос всяка нощ преди да заспи, а именно „Какво добро направих днес?“. Друг ритуал на Франклин е подреждането, слушането на музика и разсейването от дневните дейности.

Шерил Сандбърг - дясната ръка на създателя на Facebook – Марк Зукърбърг, си изключва телефона преди да заспи всяка вечер и си проверява имейлите. Сутрин мобилното устройство се включва, но задължително е изключено за през нощта.

Според друга информация, Уинстън Чърчил е спял по 15 минути всяка вечер около 17:00 часа за по час и половина. След като се събудел, вечерял, пушел пури и пиел уиски до среднощ.

 

Винаги последователността била една и съща. Според думите му, този навик му помагал да бъде по-продуктивен за ден. Заради странните му навици, провеждал част от срещите на кабинета си докато бил в банята. 

Коментари: 0

Коментари