Модернизират и реконструират цинковия завод в Кърджали

07.11.2013г.
Модернизират и реконструират цинковия завод в Кърджали

„Хармони 2012" ЕООД и канадската компания SNC Lavalin подписаха договор за цялостното модернизиране и реконструкция на "Ново цинково производство" в Кърджали. Инвестицията ще бъде една от най-големите за областта от десетилетия насам.

Очаква се постепенно разкриване на много нови работни места и допълнителни възможности за реализация за младите специалисти в региона, хвалят се от фирмата. „Хармони 2012" е новият собственик на ОЦК Кърджали, след като спечели търгове за мощности на металургичния комбинат.

Избраната SNC Lavalin е най-голямата компания за инженеринг и строителство в Канада, специализирана в областта на металургията и добивната промишленост. Дружеството има натрупан завиден опит в много национални и международни проекти, свързани с изграждане и модернизация на мощности за производство на цинк.

„Новото цинково производство ще отговаря на всички норми за опазване на околната среда, въздуха, почвата и водите. За постигането на тези цели нашият екип ще разчита както на професионализма на колегите ни при съвместната ни дейност, така и на сътрудничеството ни с държавната и с общинската администрация, с които до момента работим в много добър синхрон", подчертава още управителят на фирмата Иван Елкин.

Коментари: 0

Коментари