Корпоративна търговска банка АД е сребърен спонсор на форумa „ЕС – балкани”, организиран от The Economist Events

21.10.2013г.
Корпоративна търговска банка АД е сребърен спонсор на форумa „ЕС – балкани”, организиран от The Economist Events

На 17 и 18 октомври 2013 г. в София ще се проведе конференцията „THE EU-BALKAN SUMMIT: Проправяне на път към възстановяване и растеж", която се организира от The Economist Events с подкрепата на Корпоративна търговска банка АД.

Основен акцент на форума са актуални въпроси, свързани с Европейския съюз и разширяването му чрез присъединяване на нови страни-членки, влиянието на икономическата криза, предизвикателствата и бизнес възможностите за региона като цяло.

Министри от балканските държави, представители на Европейската комисия, ръководители на финансови институции и икономисти от Европейската банка за възстановяване и развитие участват в тази среща на върха, за да споделят своите виждания за разширяване на ЕС и да обменят идеи за изготвяне на стратегии за възстановяване и растеж. Очаква се сред акцентите да са предизвикателствата и бизнес възможностите за региона като цяло.

Други въпроси, които ще се дискутират по време на форума, са икономическият климат на Балканите през следващото десетилетие, перспективите пред банковия сектор в Балканския регион, либерализиране на енергийния пазар (възможности за  джойнт венчър и сътрудничество в региона), диалогът между правителството и бизнеса и др.

Коментари: 0

Коментари