Българският гений, който създаде чиста енергия от нищото

16.10.2013г.
Българският гений, който създаде чиста енергия от нищото
Преди години един български учен открива пътя към добиването на съвършено чиста енергия, прави истинска революция във физиката със своето откритие и умира. Името на този забележителен човек е Стефан Маринов и не е учудващо, че не сте го чували. В България той е слабо известен, макар учени от цял свят да го цитират в трудовете си и да го издигат на пиедестал. 

Роден през 1931 г. в София, Маринов е син на високообразовано семейство. Получава богата обща култура от средата, в която живее- в дома на родителите му често гостуват художници, артисти, писатели, а освен това усвоява перфектен руски, чешки, полски, английски, немски, френски, италиански. На тези езици съчинява стихове, а на български пише блестяща сатирична проза в епистоларна форма.

Не с това обаче Стефан Маринов записва името си в историята. Той получава прекрасно образование по физика- завършва по специалността в Парижкия университет, а след това учи в Софийския и Висшето военноморско училище във Варна. Пътува като капитан на чешки кораб, а после постъпва на работа в БАН в секцията по физика.

През 60-те и 70-те години на миналия век този забележителен човек е подлаган на политически гонения заради възгледите му, и през 1977 г. се налага да емигрира
Заживява във Вашингтон, по-късно се мести в Италия и Австрия. През 1997 г. загива при падане от седмия етаж на университетската библиотека в Грац, Австрия. Оставил е прощално писмо, но то не може да разсее подозренията около смъртта му. Много негови колеги физици допускат, че е бил хвърлен през прозореца от хора, застрашени от появата на "алтернативни безплатни енергии".
.
Първоначално той е мечтаел да създаде Перпетуум- Мобиле. Напреднал много в опитите да осъществи мечтата си, и макар да не успява да я направи реалност, създава друго изобретение, което записва името му сред най-големите физици в историята. Маринов изобретил така наречената машина "Тестатика", която буквално произвеждала ток от нищото. Най-мощната такава машина документирана досега е в състояние да създаде около 30 киловата електричество, а за да работи се нуждае единствено от наличие на магнитно поле. 

Любопитна подробност е, че в Швейцария се намира общност, която твърди, че притежава шест такива машини. Китай също са работили по създаването на машина "Тестатика", но в значително по-големи мащаби. Ако това стане реалност, ще настъпи коренна промяна в съотношението на световния енергиен пазар. В Швейцария се намира генератор, наречен "Тестатика", който захранва една християнска община-кооператив с име Methernita. Той не използва никакви външни източници, но доставя електричество повече от 30 години, като задоволява напълно нуждите на цялата община. 

Стефан Маринов е нарекъл своето устройство Swiss M-L converter, Thesta- Distatica, и заявил, че е получил описанието на конструкцията и принципа на работа по време на медитация. Технически погледнато, устройството представлява модернизиран електростатичен генератор на Вимшурст, дисковете на който са способни да се въртят постоянно за сметка на силите на електростатичното взаимодействие. В конструкцията са включени и постоянни магнити.

Машина с диаметър на дисковете 20 сантиметра произвежда около 200 вата мощност, а голямата машина с диаметър на дисковете 2 метра произвежда около 30 киловата. В Швейцарската Асоциация за Свободна Енергия се пази детайлно описание на конструкцията.
Логично си задаваме въпроса- защо "Тестатика"- генератор на чиста енергия- не е официално призната? Защо след толкова години не е навлязла масово в употреба?
Според непроверена информация при гласуване в общността на предложение "Тестатика" да бъде предоставена на масите, единственият глас "Да" е бил на бележития професор Стефан Маринов. Преди смъртта си той построява образци на два 300 ватови работни модела "Тестатика". 

Ученият, отрекъл Айнщайн, до края остава верен на себе си и на мечтата си. Струва си повече хора да чуят за него и изобретението му, защото е парадоксално и срамно да забравяме такива велики умове, които напоследък са все по-малко.
Коментари: 0

Коментари