България получава 100 милиона евро по ЕК "Младежки гаранции"

14.10.2013г.
България получава 100 милиона евро по ЕК "Младежки гаранции"

Нивото на младежката безработица в нашата страна е малко над средното за Европа. Поради тази причина България ще вземе участие в инициативата на ЕК "Младежки гаранции" и ще получи целева помощ от 100 милиона евро, чрез които да бъдат стартирани различни програми, насочени към безработните млади хора у нас. Новината бе оповестена от изпълнителния директор на Агенцията по заетостта Камелия Лозанова.

В момента МТСП, съвместно с министерствата, които имат отношение към проблема, разработват план за действие, предаде Стандарт нюз. Междувременно Агенцията по заетостта ще продължи с вече утвърдените мерки. В частния бизнес са започнали 8000 души и половината са останали на работа след изтичане на срока. 2000 млади хора пък започват работа в различни администрации по мярка “Старт в кариерата“.

По иновативните програми на Агенцията са назначени 30 психолози в Бюрата по труда и по двама посредници, които да отговарят за подбора на кадри.Според Лозанова "В Европа младите хора нямат мотивация за работа и поради свръхинформираност от интернет си представят бъдещата реализация свързана с много висока заплата, като в същото време нямат представа какви високи критерии имат работодателите към хората, на които дават високи заплати".

Коментари: 0

Коментари