Списъкът с най-полезните и интересни изобретения на 2012

10.10.2013г.
Списъкът с най-полезните и интересни изобретения на 2012

В края на миналата година, списание Time публикува списък с най-интересните и важни изобретения на 2012 година. Те са безценни и невероятни.

Комплект „Цивилизация“

Основател на Open Source Technology и технолог Марчин Якубовски сам си направил трактор за 6 дни. После решил да публикува наръчника в Интернет, за да помогне на хората да се справят сами. От дизайн, до видеоклип с обяснение, всичко е на няколко клика разстояние. Той определя най-важните 50 машини в живота на един фермер и се опитва да намери начин да ги изработи сам на възможно най-ниската цена и да публикува наръчника, за да им помогне да се справят сами.

Течност LiquidGlide

Само за 25 цента за бутилка, учени от Масачузетския технологичен институт са изобретили течност, която отблъсква всички вещества и те просто не могат да я изцапат. Продуктът е направен на растителна база и създава покритие на почти всякакви повърхности, пазейки ги от всичко.

Домашен тест за HIV

Домашният тест за ХИВ струва 40 долара и е нужна само проба от слюнка, за да отчете дали има наличие на антитела в организма Ви, които са първите сигнали за ХИВ-инфекция. Революционна технология, която позволява да не чакате на опашки и дава точен резултат вкъщи за 20 минути.

Ръкавици, активиращи говор

Ръкавиците, позволяващи на хората с говорни и слухови проблеми са страхотно откритие на 2012 година. Те позволяват на хората с увреждания да комуникират с тези без, изключително лесно. Благодарение на сензорите, с които са снабдени, те разпознават езика на знаците, преобразувайки го в текст, визуализиран на мобилно устройство, което от своя страна превръща текста в звук.

Това са само малка част от откритията на 2012, но предлагат добри резултати за малки суми или безплатно. Ефектът им обаче е безценен.

 

 

Коментари: 0

Коментари