Как се става милиардер?

09.10.2013г.
Как се става милиардер?

Немският журналист Гидо Кноп се интересува от начините, по които на-известните и богати бизнесмени на Земята са забогатели.

Той разказва и леко хумористичната легенда за магната Джон Рокфелер, известна и като „Ябълката на Рокфелер“. Според нея когато той бил малък, родителите му му дали пари, които той инвестирал в ябълка. Вместо да я изяде обаче, той я излъскал и я продал по-скъпо, отколкото я купил. С парите си купил две ябълки, които също продал на по-висока цена и така общо взето станал много богат, но не заради продажбите, а защото баба му, която била милионерка, починала и му завещала наследството.

Веригата за бързо хранене McDonald’s принадлежала на двама братя. След откриването й, те започнали да работят с мъж на име Рей Крок, който продавал закуски. Постепенно, той изкупил дяловете им от фирмата и продължил да управлява бизнеса сам, правейки веригата успешна и известна в цял свят.

Бил Гейтс е основателят на Microsoft и един от най-известните хора на планетата. Той притежава милиарди и името му се свързва с благотворителна дейност. Дори в България, Гейтс провежда кампания „Глобални библиотеки“, но докато стигне до върха положил много труд, за да наложи контрол над конкуренцията.

Коментари: 0

Коментари