Съветите, които следват успелите бизнесмени

07.10.2013г.
Съветите, които следват успелите бизнесмени

За да постигнеш успехи в бизнеса е необходима подкрепа от приятели и колеги. Постиженията на някои от най-добрите предприемачи, до голяма степен се дължат на съвети получени от обкръжението им.

Британският бизнесмен Ричард Брансън основател на Virgin Group, притежаваща над 400 компании, споделя че най-ценният съвет, който е получил и следва години наред е от неговата майка.

„Никога не съжалявай за миналото, движи се напред“.

Хората губят много време, връщайки се назад, мислейки за неуспехите си, вместо да ги приемат като допълнителни уроци и да се фокусират върху бъдещето.

Президентът на CEO на Goldman Sachs, Лойд Бланкфейн през 80-те години получава съвет от шефа си, който гласял:

„Първо, преди да изказваш своята гледна точка, попитай какво е мнението на подчинените ти. Второ, поведението на твоите подчинени ще зависи от това, как ти самият се държиш в критична ситуация”.

Представител на борда на директорите на Google, Ерик Шмид е прочел в книга съвета, който следва през цялата си кариера.

„Намерете начин да кажете ‘да’ за различни неща. Кажете ‘да’ на пътешествията в непознати страни, на запознанствата с нови хора, на откритията на неизвестни неща. ‘Да’ – това е начин да получите първата си работа и следващите си позиции, вашите съпруги/съпрузи и даже вашите деца”.

Председателят и CEO на Berkshire Hataway Уорън Бъфет казва в интервю за Yahoo! През 2010 година, че Томас Мърфи, директор на същата компания, му казал:

Уорън, никога не забравяй, че можеш да изпратиш някого в ада и утре. Не се отказвай от това право. Днес обаче си дръж езика зад зъбите, виж как ще се развият нещата и дали ще утре, ще имаш същото желание

Коментари: 0

Коментари