От какво се вдъхновяват световните лидери?

24.09.2013г.
От какво се вдъхновяват световните лидери?

И те като всички останали са били съвсем обикновени хора преди да се превърнат в едни от най-успешните световни лидери. Разликата е, че са попаднали в точното време и на точното място и са действали. А какво ги е подтикнало към действие?

Основателят на Virgin Group – Ричард Брансън се вдъхновява от хората, които са достатъчно смели, за да променят правилата и опитват да напраят света да е едно по-добро място. Той твърди, че вдъхновението може да дойде отвсякъде, стига да го искаш и, че въпреки всичко, предприемчивите хора никога не са напълно доволни.

Основателката на RedBalloon – Наоми Симсън се мотивира, когато някой заяви, че тя не е способна на нещо. Тя приема думите като лично предизвикателство и просто го опровергава.

Главният изпълнителен директор на The Muse – Катрин Миншу, обича буквално да покорява върхове. Когато има нужда да се почувства силна, тя просто прави изкачване на някоя планина. Така според нея светът изглежда по-различен и по-лесен за разбиране и живеене.

Йон Стайнберг, президент на BuzzFeed твърди, че Уолт Дисни е човекът, който го вдъхновява най-много в целия свят. Като най-мотивираща определя фразата : „Всичко започна от една мишка.“

Главният изпълнителен директор на Trulia – Пит Флинт, се вдъхновява от работата си с хора, които са постигнали нещо значинмо в живота си.

А Вие от какво се вдъхновявате?

Коментари: 0

Коментари