Успешната бизнес стратегия на милионера Барнъм

22.07.2013г.
Успешната бизнес стратегия на милионера Барнъм

Милионерът Барнъм бил помолен за спешен заем от един човек. Той му предложил вместо да му връща сумата, да я заработи сам, като за целта имал една определена задача. Трябвало да разположи четири тухли около музея „Барнъм“ на Бродуей и да обикаля с още една в ръка. Мъжът трябвало да обикаля тухлите и да подменя всяка от тях с тази в ръката му. На всеки кръгъл час, отбелязван от часовника на катедралата „Свети Павел“, той трябвало да си купи билет за музея, да го обикаля известно време и после отново да се върне към реденето на тухли.

Само за няколко часа, той събрал тълпа от хора, която се чудела какво прави и защо. Хората с интерес наблюдавали действията му по подмяна на спокойно лежащите на земята тухли. Когато дошъл следващият кръгъл час, най-любопитните от тях влезли в музея заедно с мъжа, за да видят както ще направи и там, тъй като той упорито мълчал в отговор на зададените от тях въпроси, гризейки любопитството им.

Тълпата привличала още и още хора, които ставали все повече с дните. Всички те всеки ден си купували билети за музея докато накрая полицията не ги разпръснала. Мъжът получил заема си и престанал да играе представлението, но оттогава според Барнъм, най-оживеното място в Ню Йорк станал Бродуей.

Коментари: 0

Коментари