Бизнесът, който продава лъжи

20.07.2013г.
Бизнесът, който продава лъжи

Тимъти Грийн, 59-годишен бивш частен детектив, обяви, че компанията му във Форест Лейк, Минесота, наема хора, които ще излъжат всеки за каквото и да било. Историята му е разказана от Си Ен Ен.

Името на странната фирма е Paladin Deception Services и тя рекламира услугите си за 54 долара месечно.

Грийн твърди, че клиентите поръчват музиката – от изневеряващи съпрузи, нуждаещи се от алиби, до хора, бягащи от работа. Най-голямо търсене обаче има от желаещите да работят там – фирмата може да се похвали с 250-300 поръчки месечно.

„Можем да заменим например някой мениджър с фиктивен такъв, да променим трудовата ви история, да ви дадем положителна репутация и отлични препоръки, ако се нуждаете от такива”, пише в сайта на Paladin.

Истина ли е това?!

Блейк Елис от Си Ен Ен решава лично да тества услугите на компанията, като помолва за помощ да избяга от работа за няколко дни. Една от служителките на „Паладин” се обадила на началника му, заявила, че е майка на Елис и обяснила, че планира изненадващо посещение в Ню Йорк, по време на което иска да бъде придружена от сина си. И въпреки че обаждането предизвиква някои въпроси, особено заради грубия тон на „майката”, шефът пуска Елис в неочаквана ваканция.

В друг случай клиентка на „Паладин” наела служител на компанията да се представи за бившия й началник и да я покаже в добра светлина пред собственика на ресторанта, в който кандидатствала за работа. Жената твърди, че не би получила мястото без тази намеса. Твърде хубаво, за да е истина? Да. Грийн признава, че това е една от поредните му лъжи – доволната клиентка била всъщност една от служителките му, която трябвало да представи фирмата в по-добра светлина пред Си Ен Ен.

„Паладин” са оплетени в толкова много лъжи, че дори съществуването им е под въпрос. Компанията не е официално регистрирана в Минесота, а наскоро Facebook изтегли рекламите им, защото били „неподходящи и подвеждащи”. Но да, компанията все пак съществува. И е на едно обаждане разстояние от нуждаещите се от лъжи американци. Ето един бизнес, който няма да замре скоро.

Коментари: 0

Коментари