Сантра – нова, различна и сама в първия си солов сингъл от 10 години насам

15.01.2013г.
Сантра – нова, различна и сама в първия си солов сингъл от 10 години насам

Изненадващо  и ултрамодерно, „Нещо по-добро" е парче, което моментално приковава вниманието към себе си, за да го задържи задълго.

 

Много далеч от краткотрайния поп и бързата закуска, новата песен на Сантра „Нещо по-добро" е доказателство за трайната тенденция към все по-качествен и категоричен български музикален продукт. „Нещо по-добро" е песен, която ще влезе с взлом в категорията „любими" на много хора, ще остане и ще се запомни. Първо с изненадващата си, еволюционна и доста глобална концепция за звук, базирана на пълна хармония от преливащи един в друг стилове. R'N'B, фънк и дори електро-пънк се надграждат взаимно, за да създадат перфектната основа за флиртуващия със слуха вокал. Второ, с факта че това е първата самостоятелна песен на Сантра от 10 години насам след излизането на хита й „Без теб" през 2002 г. И трето - с амбициозния подход на изпълнителката към всичко свързано с песента - тема, звук и визуална форма.

 

Сантра за парчето:

„Всеки мой проект е стремеж към нещо по-добро. Подхождам към следващата песен с идеята, че трябва заедно с нея да се качим на друго ниво. Хората не бива да се страхуват да искат от себе си и от живота си винаги нещо по-добро."

 

След повече от 10 години работа в екипи с различни изпълнители и предимно в колаборации, Сантра реши да предизвика сама себе си и да направи песен, изцяло създадена за нея. Тя признава, че има много плюсове в общите песни, които съчетават различните гласове и характери на артистите, но няма нищо по-добро от това да намериш за себе си точната песен, която те представя най-добре - като перфектно създадената за теб дреха. Композицията е резултат от съвместната работа на Сантра, Светлин Къслев и Бобо. Текстът е написан от Бобо, по идея на Сантра.

 

Светлин Къслев за парчето:

„Много интересно като стил, търсихме го доста дълго, за да звучи така. Преплита няколко модерни жанра. Намесата на Бобо е много важна, защото той му даде финалния характер - докосна го по свой си начин. Да работиш със Сантра е хипер голямо предизвикателство, защото отвсякъде те очакват изненади. Не знаеш накъде ще те поведе в следващия момент и когато се съберем в студиото, се изненадваме взаимно. Интересно ни е и това според мен си личи в песента. Мислим да работим като екип по още много песни."

 

Впечатляващото парче има нужда и от интересна визия. Режисьорът Павлин Иванов - Bash Motion е създал точно такава във видеото към „Нещо по-добро". Изцяло базирано на стилистиката на Instagram, решено в меки, пастелни тонове и в същото време много динамично като монтаж, видеото представя една съвсем непозната и предизвикателна Сантра.  

 

„Много отдавна исках да снимам клип в стил Instagram" - поделя Сантра - „Поначало харесвам пастелни цветове и се радвам много, че Баш усети съвсем точно и реализира това, което си представях. Най-ценното при работата с него бе, че неговите собствени идеи бяха брилянтно допълнение към визията, която търсех. Например идеята му за златната ябълка. Визуализира изкушението по най-красивия възможен начин."

 

Сантра обича нетрадиционния подход към себе си и към музиката. Нейният запазен знак е съчетаването на неща, които на пръв поглед са несъчетаеми, но заедно създават неповторима комбинация. Всяко нещо може да се види от много ъгли, а погледът на Сантра определено е доста различен.

 

Песента е синтез на целия път, извървян от Сантра в търсене на най-доброто от себе си. Много далеч от финала на търсенето, парчето е по-скоро начало на една интересна серия от проекти, в които от Сантра може да се очакват все по-добри неща.

 

Песента на Сантра е подкрепена от компанията Coca-Cola, която традиционно се свързва с кариерите на изгряващи и утвърдени таланти в областта на музиката. Сантра бе един от тримата български изпълнители, направили колаборация с Тайо Круз към песента „Нigher" като част от промо кампанията наCoca-Cola Happy Energy Tour 2010г.

 

Песента се издава от Вирджиния Рекърдс

 

Гледайте видеото на Сантра към „Нещо по-добро" в новия канал на певицата, който е част от Preveo - Българската медийна мрежа в YouTube 

Коментари: 0

Коментари