Знамето на „КТБ“ АД се развя на Южния полюс

25.01.2013г.
Знамето на „КТБ“ АД се развя на Южния полюс

Корпоративна търговска банка АД отново стана спонсор на експедицията на български учени до Антарктида, която се провежда за 21-и пореден път под ръководството на проф. Христо Пимпирев. Тази година известният български изследовател се включи и в Международната експедицията, посветена на 100-годишнината от достигането на Южния полюс от Руал Амундсен и Робърт Скот.

Професорът за първи стъпи на най-южната точка на планетата и развя там българския флаг, а след това - и знамето на Корпоративна търговска банка АД.

След покоряването на Южния полюс проф. Пимпирев замина за българската база на Антарктида, която е на остров Ливингстън. Там родните учени работят по проект, свързан с климатичните промени, движението на ледниците и тяхното топене. Тази година те ще изследват също микроскопични водорасли и замръзнала почва.

 

Финансовата помощ, която КТБ АД оказва за експедициите в Антарктида, е част от дългосрочната политика на корпоративна социална отговорност на банката. КТБ АД от години подкрепя общественозначими каузи в областта на науката, образованието, културата, изкуството и спорта. С помощта за експедициите в Антарктида Корпоративна търговска банка АД осигурява финансово спокойствие на българските изследователи и дава своя принос те да работят достойно редом с колегите си от цял свят за развитието на науката.

Коментари: 0

Коментари