Спортен шампионат за деца в риск се проведе с подкрепата на „КТБ“ АД

29.04.2013г.
Спортен шампионат за деца в риск се проведе с подкрепата на „КТБ“ АД

През 2013 г. Българска спортна федерация за деца лишени от родителски грижи

чества своя 10 годишен юбилей. На този празник беше посветен и провелият се Деветнадесети национален шампионат за деца в риск под надслов „Спортът достъпен за всички деца". Надпреварите в 6 вида спорт - лека атлетика, футбол, тенис на маса, бадминтон, баскетбол и волейбол, събраха около 450 деца от 37 дома и клубове „Широко сърце" в столичната зала „Арена Армеец".

Корпоративна търговска банка АД за втора година подкрепя Българската спортна федерация за деца, лишени от родителски грижи, като част от дългосрочния ангажимент на финансовата институция за социализиране на младежите в институции и осигуряване не само на по-добри условия на живот, но и на възможности за развитието им.

Учениците от дом „Олга Скобелева" в гр. Пловдив станаха комплексен победител в тазгодишното издание на великденския турнир.

„Радвам се, че всички отново сме тук по толкова хубав повод. Поздравявам победителите, а на всички останали пожелавам да дерзаят, за да станат утре и те шампиони", обърна се към всички участници изпълнителният директор на КТБ АД Илиан Зафиров, преди да връчи купата на победителите.

Председателят на БОК Стефка Костадинова, волейболната легенда Любо Ганев и треньор №1 на XX век Димитър Пенев поздравиха децата, направиха си снимки с тях и раздадоха автографи.           

За децата от домовете предстоят зонални състезания и подбор за спортните училища, както и Коледен турнир, за който КТБ АД обеща специални награди. 

 

 

Коментари: 0

Коментари