ВМЗ Сопот с по-високи приходи

10.06.2016г.
ВМЗ Сопот с по-високи приходи

ВМЗ Сопот е обезпечено с договори за следващите две години и половина, които ще позволят модернизиране на производството и въвеждане на нови изделия. Това заяви министърът на икономиката Божидар Лукарски.

Лукарски поясни, че в момента ВМЗ изнася продукцията си в Северна Африка, Близкия изток и САЩ, а сега е пред подписване на нови договори. С такива вече производството е осигурено до края на 2018 г. 

Наскоро стана известно, че обезпечаването с нови договори, се дължи на нарасналите приходи на завода.Близо 4 пъти и половина са се увеличили приходите на ВМЗ Сопот през първото тримесечие на годината спрямо същия период на миналата година. Реализирана е продукция за 94 млн. лв., а печалбата е 38 млн. лв. Сумата надхвърля приходите от цялата 2015 г.

Най-продаваните изделия на ВМЗ Сопот са противотанковите и противопехотните гранати.Ръководството на завода вече има изготвен бизнес план, който предвижда диверсификация на производството, което ще намали неговата зависимост от специална продукция.

Също така, стана ясно, че в Сопот и Карлово се въвежда дуално обучение за нуждите на ВМЗ - Сопот.  Този вид обучение, което съчетава теорията с практиката, все още не е официално въведено в българските училища, но заради острата нужда на завода от кадри в тези два града това ще стане в аванс.

Коментари: 0

Коментари