Странни професии от последните години

12.11.2015г.
Странни професии от последните години

През последните няколко години, хората доказахме, че можем да изкарваме парите си по всякакъв начин. На бял свят се появяват професии, за които никой не се е сетил, а дори да се е сетил, не е мислел, че наистина е възможно да ти плащат за това. Но ето, че може. Вижте едни от най-странните професии, навлязли в живота ни през последните няколко години.

1. Човек, който мести айсберги

Тази професия не е толкова нова, колкото странна. Заниманията по местене на айсберги, се появяват година след потъването на Титаник през 1912г. Медународния леден патрул (IIP), проследява локациите на айсбергите и осигуряват сигурни пътища около тях, а ако е необходимо ги изместват от пътя на плавателните съдове.

2. Инструктор по сърф.... за кучета

Колкото и странно да звучи това, наистина има хора, които се възползват от тази услуга. Обикновено това са сртастни любители на кучета, които искат да практикуват хобито си, заедно с домашния си любимец.

3. Професионална шаферка

Както непрофесионалните шаферки, така и професионалните имат една и съща задача – да помагат на булката по време на сватбата. Разбира се, името на професията не случайно е ПРОФЕСИОНАЛНИ шаферки, те са обучени за това и изпълняват по-голямата част от организацията на сватбения ден. В Америка има немалко регистрирани фирми, които предлагат тази услуга, а цената е от 300 до 2000 долара, според зависи от задълженията на шаферката.

4. Професионален оплаквач

В много държави има компанни, които предоставят тази услуга. Във Великобритания например, може да си поръчате професионален оплаквач за погребение. Всъщност не можем да разберем истинския и дълбок смисъл на тази професия...

5. Специалист по човешкото лице

В основата на тази професия е докосването. Само чрез докосване, специалистите по човешки лица преценяват ефективността на козметиката, която използвата, дали Ви влияе добре и дали е подходяща за Вас. Тези хора работят почасово, като хонорара им може да достигне до 25$ на час.

6. Специалист по пола на пилетата

Името говори само за себе си. Хората, които практикуват тази професия, определят пола на пилетата. Те разчитата предимно на интуиция. Наемани са от люпилни и работата на разпознавачите е изключително доходна – може да изкарват по 60 000 долара годишно.

7. Специалист по миризмите на дъха

Обикновено тези специалисти работят в козметични компании и компании от хранително-вкусовата  промишленост. Те оценяват ефективността на дъвки, пасти за зъби, ментови бонбони, дражета и др.

8. Автор на късметчета за курабийки

Тази професия, както и първата в нашия списък, не е толкова нова, колкото странна. Сладките с късмети са доста популярни в САЩ, а професията на автора, съществува от доста време. Компаниите за сладкинаемат почасово хора на свободна практика, които да измислят вдъхновяващи късметчета. Автор на късметчета за сладки също е доходоноста професия, която може да донесе до 40 000 долара годишно на практикуващите я.

Коментари: 0

Коментари